Terugblik De slimste accountant

Geen Maarten van Rossem in een fauteuil, wel Arnout van Kempen en Lukas Burgering als wijze scherprechters, in een spetterende, prikkelende online quiz waarin wij op zoek gingen naar de slimste accountant.

Wie weet er niet alleen alles over het vak, maar beschikt ook over de breedste algemene kennis. Onder leiding van Rens Merkelbach, waarbij alle deelnemers winnaars zijn, omdat ze mee durven doen, maar waarin er maar één gekroond kan worden tot De Slimste Accountant 2020.

Deelname was voorbehouden aan accountants die ingeschreven staan in het register van de NBA, en accountancystudenten die bezig zijn met de praktijkopleiding. Om een plek in de finale te halen konden deelnemers aan één van de drie voorrondes (23 oktober, 30 oktober, 6 november) deelnemen. Vrijdag 13 november was de finale.

Terugblik ronde 1 (23 oktober)

Top 5

 1. Ewoud Hagedoorn
 2. Marc Coppens
 3. Esther van der Vleuten
 4. Klaas Kievit
 5. Jeanne Aanhane-Bakker

Springlevend: Verkiezing slimste accountant gaat van start

Meer dan honderd accountants namen op 23 oktober deel aan de eerste voorronde van de verkiezing van De Slimste Accountant 2020. De quiz is onderdeel van het jubileumprogramma 'Springlevend' van de NBA.

Oranje lijn

Terugblik ronde 2 (30 oktober)

Top 5

 1. Edwin Mafficioli del Castelletto
 2. Koen Jansen
 3. Joris Ebbers
 4. Koen Jonkers
 5. Wim Teeuwissen

Springlevend: Veel deelnemers aan tweede ronde 'slimste accountant'

Bijna honderdtwintig accountants deden op 30 oktober mee aan de tweede voorronde van de verkiezing van De Slimste Accountant 2020, onderdeel van het jubileumprogramma van de NBA.

Oranje lijn

Terugblik ronde 3 (6 november)

Top 5

 1. Wim Teeuwissen
 2. Sander Haasbroek
 3. Désiré Driessen-Leeijen
 4. Gerben van Stee
 5. Mustafa Rasul

Springlevend: Laatste voorronde voor verkiezing 'slimste accountant'

Opnieuw flinke belangstelling van accountants en accountancystudenten voor deelname aan de derde en laatste voorronde van de verkiezing van De Slimste Accountant 2020. Inmiddels zijn de twaalf finalisten bekend.

Oranje lijn

Terugblik finale (13 november)

Winnaar De Slimste Accountant 2020

 1. Joris Ebbers

Joris Ebbers wint verkiezing Slimste Accountant

Joris Ebbers, student accountancy en werkzaam bij Deloitte, is de winnaar van de finale van De Slimste Accountant 2020. Hij versloeg in de eindstrijd nipt Koen Jonkers, ook accountancystudent en werkzaam bij BDO.