Terugblik Boomers vs millennials

Is het in 2020 leuker om accountant te zijn? Spelen issues die vroeger speelden nog steeds of boeken we vooruitgang op zaken die er toe doen? En hoe staat het met de positie van de accountant. Is het vak nu moeilijker dan vroeger? Maken zaken als technologie en transparantie het vak makkelijker of juist niet? En is het up-or-out model nog van deze tijd?

Op 3 november tijdens het online event Boomers vs millenials gingen we hier verder op in. De jongste accountants van Nederland gingen in debat met oud-voorzitters van de beroepsorganisatie. Wat kunnen zij van elkaar leren, wat geeft de oude generatie graag door aan de jonge en welke fouten van de vorige generaties gaan de jonge honden zéker niet meer maken?

Onder leiding van Joost Hoebink (presentator) gingen de boomers en millennials dieper in op de thema’s: cultuur & kwaliteit, geheimhouding & transparantie en carrièreperspectief en work-life balance. Per thema gingen de debaters in gesprek over een stelling. Marcel Pheijffer (Hoogleraar Accountancy Nyenrode), Marjan Heemskerk (Blogger The Happy Financial) en Soufia Ettaher (docent bij Inholland) introduceren ieder een stelling.

 

Podcast met Andrea Moser

Vitamine A-host Sven Budding maakte sprak met Andrea Moser over verschillen, overeenkomsten en uitdagingen tussen generaties in de accountantssector.

Boomers vs Millennials: Van generatiekloof blijkt geen sprake

Het accountantsvak bestaat 125 jaar. Reden voor de NBA om in november een reeks online activiteiten te organiseren onder het thema 'Springlevend'. Zoals op dinsdag 3 november een online webinar met de uitdagende titel 'Boomers vs Millennials'. Van grote tegenstellingen bleek echter geen sprake. "We moeten samen het accountantsvak naar een volgend niveau tillen."

Terugkijken webinar