Open Podium Accounttech

Hét podium voor tech-innovaties in het accountantsberoep

Negen innovatieve ondernemers presenteerden op 13 juni hun idee aan een goedgevulde Limpergzaal, bij de NBA in Amsterdam. Er was veel belangstelling voor het eerste Open Podium van de werkgroep Accounttech.

Bekijk de pitches van de negen ondernemers

Lees het verslag op Accountant.nl

Waarom een NBA Open Podium Accounttech?

Vernieuwende technologische ideeën en startup-initiatieven binnen ons beroep zijn onbekend, worden te weinig gedeeld, maken onvoldoende vaart én hebben geen onafhankelijk platform om zich te presenteren. Met het organiseren van het Open Podium Accounttech beoogt NBA technologische toepassingen te versnellen, te valideren en vooruit te helpen.

Onafhankelijk forum

Een onafhankelijk forum ondersteunt het Accounttech Open Podium. 

De forumleden zijn:

  • Jan Wietsma AA, bestuurslid NBA;
  • mr. drs. Antje Kuilboer-Noorman, commissaris, onderneemster en innovator;
  • prof. dr. Joost van Buuren RA, professor auditing & assurance Nyenrode Business Universiteit;
  • Arpad Gerecsey, directeur en chief innovation officer A-Lab Amsterdam.

Hieronder stellen de forumleden zich aan u voor

Jan Wietsma AA

Jan Wietsma
Jan Wietsma AA lid NBA-bestuur

Jan Wietsma is directielid bij MKB-kredietcoach. Vanaf 1999 is hij als adviseur betrokken bij vraagstukken van accountantskantoren op het terrein van visieontwikkeling en strategievorming.  Als bestuurslid van stichting BopInc zet Jan Wietsma zich in voor het stimuleren van innovatie in de zogenaamde ‘Base of the Pyramid’ (BoP) in ontwikkelingslanden. 

mr.drs. Antje Kuilboer Noorman

Antje Kuilboer-Noorman
mr. drs. Antje Kuilboer-Noorman

Antje is actief als econoom, jurist, bestuurder, commissaris en ondernemerskamers functionaris van het Gerechtshof. Haar kracht ligt het gebied van strategie (extern) en management (intern). Ze is een creatieve coach, innovator en conceptueel denker. Antje schrijft ook regelmatig als columnist op accountant.nl.

prof.dr. Joost van Buuren RA

Joost van Buuren
Prof. dr. Joost van Buuren RA

Joost van Buuren is professor of Auditing & Assurance aan Business Universiteit Nyenrode. Zijn leerstoel richt zich op de controlemethodogie en controlekwaliteit, waarbij de nadruk ligt op wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit en validatie van controlemethoden en technieken. Zijn passie is vernieuwing in de Accountancy, daarvoor heeft hij onder andere AuditGaming opgericht, een simulatieomgeving ten behoeve van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.”

Árpád Gerecsey MSc

Arpad Gerecsey
Árpád Gerecsey MSc

Árpád Gerecsey MSc is directeur en chief innovation officer van A Lab, een innovatieve broedplaats van de gemeente Amsterdam. Hij ontwikkelt en implementeert grootschalige innovatietrajecten voor o.a. Wereldomroep, KPMG, Espria Zorg, Hogeschool Utrecht door de kracht van startups en de mogelijkheden van de gevestigde partijen te combineren. Zijn passie is de menselijke maat te combineren met de mogelijkheden van de 21ste eeuw. Árpád is daarnaast dagvoorzitter en spreker. 

Vragen of meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Kolthof, projectleider Innovatie/Accounttech, 06-51993793, e.kolthof@nba.nl