Referaat

In het laatste jaar van je praktijkopleiding houd je een referaat. Daarmee kun je laten zien dat je in staat bent om te gaan met situaties waarin de theorie / de wet- en regelgeving niet direct voorzien of die daarmee knellen. 

Download de NBA Handreiking referaat »

In een schriftelijk stuk beschrijf je de opdracht die je hebt behandeld en het dilemma / de dilemma’s die je daarbij bent tegengekomen. Je geeft aan hoe je met de dilemma’s bent omgegaan. Vervolgens plaats je de dilemma’s in een maatschappelijke context.

In het plenaire deel verdedig je in een presentatie in jouw referaatgroep de keuzes die je hebt gemaakt met betrekking tot de dilemma’s. Zo’n groep bestaat over het algemeen uit 4 – 8 trainees. Nadat je jouw keuzes ten aanzien van de dilemma’s hebt verdedigd, discussieer je met de mede-trainees aan de hand van stellingen over de maatschappelijke betekenis van de dilemma’s waar jij voor gestaan hebt.

Bij de volgende stagebureaus en onderwijsinstellingen kan worden deelgenomen aan referaatgroepen:

 RA  AA
 Nyenrode Business Universiteit    HBO A&A                                          
 Tilburg University  Full Finance 
 Maastricht University  SRA 
 SRA  Marcus Verbeek 

 
Tijdens de deelname aan een referaatgroep maak je gebruik van de Handreiking Referaat . In de handreiking staat vermeld waaraan het referaat moet voldoen.

Print
Tweet dit Deel dit op LinkedIn

Stuur deze pagina door

Naar:

Van:

Referaat

Annuleren