Gezocht: Vaktechnisch medewerker verklaringengenerator

(12 tot 16 uur per week)

Ben jij op zoek naar een vaste parttime baan op het gebied van Accountancy, dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga je doen

Als vaktechnisch medewerker help je mee bij het onderhoud van de NBA-verklaringengenerator. Denk aan: meer of beter en slimmer gebruikmaken van de mogelijkheden die de generator biedt, zodat meer voorbeeldteksten mogelijk worden die aansluiten op wet- en regelgeving én de behoefte in de praktijk. Maar ook het onderhoud doelmatiger te maken. Vind jij het leuk om na te denken hoe je zulke teksten met slimme vragen zo eenvoudig mogelijk kunt opbouwen? Ben je secuur, heb je gevoel voor taal, ben je creatief, kun je analytisch denken en ben je handig met computers? Lees dan verder.

Met de verklaringengenerator helpt de NBA accountants om (model)teksten op te stellen die voldoen aan de regelgeving. De werkgroep verklaringen geeft invulling aan verplichtingen uit de regelgeving door modellen voor de teksten op te stellen, binnen de opties die de regelgeving biedt. Vervolgens worden deze teksten zodanig verwerkt in de verklaringengenerator dat ze de flexibiliteit bieden aan accountants om de teksten cliënt- en situatiespecifiek te maken. De accountant kan de teksten als Word-document of als XBRL-instance downloaden, afhankelijk van wat hij nodig heeft. Als vaktechnisch medewerker houd je je nadrukkelijk bezig de uitvoering van onderhoudsactiviteiten. Dat doe je niet alleen, maar samen met je collega's.

Wij zoeken

Je bent iemand die energie haalt uit het oplossen van vraagstukken én je vindt het leuk projectmatig te werken. Je hebt gevoel voor taal, je bent innovatief én je hebt aanleg voor en interesse in puzzelen in de generator om geschikte voorbeeldteksten mogelijk te maken. Verder heb je minimaal hbo werk- en denkniveau en het is een pré als je bezig bent met een opleiding in de richting van accountancy of bedrijfskunde.

Wij beloven

Een uitdagende baan die volop ruimte biedt voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling binnen een organisatie die zich richt op maatschappelijke relevantie en kwaliteit.

  • Een contract voor 6 maanden met kans op verlenging
  • Flexibele werktijden waarbij 12 uur te verdelen over 3 dagen (en gedeeltelijk vanuit huis)
  • Salaris van maximaal € 2.300,- o.b.v. een 38 urige werkweek en afhankelijk van leeftijd en ervaring
  • Een vaste 13e maand en reiskostenvergoeding

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met André Broers, vaktechnisch medewerker Regelgeving, telefoon 020 3010 414. Je sollicitatie met motivatie en CV kun je richten aan Anke van der Linden, HR-Adviseur: HRM@nba.nl.

Over de NBA

Als beroepsorganisatie van accountants zijn we er voor en van onze leden. Een pluriforme beroepsgroep van 21.000 professionals die werkzaam zijn in de openbare accountantspraktijk, bij de overheid, als intern accountant en in het management van organisaties. Samen dragen wij bij aan de ontwikkeling en kwaliteit van de organisatie en het beroep. Kijk op NBA.nl en Accountant.nl voor meer informatie.