Gezocht: Vaktechnisch medewerker AA/RA

(24-38 uur per week)

Ben jij een vakgenoot (AA/RA) die interesse heeft in vaktechnische ontwikkelingen en wil je bijdragen aan goede regelgeving? Heb je overtuigingskracht en kun je omgaan met verschillende belangen?

Dan zijn wij op zoek naar jou.

Het accountantsberoep is volop in beweging, haalt wekelijks de media en is onderdeel van het publiek debat. De NBA is spin in het web van het accountantsberoep. Zorgt voor goede beroepsuitoefening van haar leden en heeft een (inter)nationaal breed netwerk met daarin ministeries, de AFM, de IAASB, IESBA, Accountancy Europe en EFAA.

Over de functie

Als vaktechnisch medewerker help je mee aan het voorbereiden van gedrags- en beroepsregelgeving en het bieden van ondersteuning aan de praktijk. Denk aan: meewerken aan de herziening van Standaarden (NV COS) of het schrijven van Handreikingen die bijdragen aan een beter begrip van de regelgeving. Veel van deze activiteiten worden projectmatig uitgevoerd en als vaktechnisch medewerker houd je je ook nadrukkelijk bezig met de uitvoering van deze projecten. Dat doe je niet alleen, maar samen met vaktechnische collega's.

Wij zoeken

Een accountant met ervaring met het uitvoeren van controle-opdrachten. Een generalist, met brede interesse in het beroep en affiniteit met regelgeving. Ervaring binnen een vaktechnische afdeling is een pré.

Kun je projectmatig werken én haal je energie uit het oplossen van ethische en vaktechnische vraagstukken? Ben je innovatief, heb je oog voor detail, leg je makkelijk verbinding tussen theorie en praktijk én kun je dat ook overbrengen op anderen? Reageer dan op deze vacature en wordt onze nieuwe vaktechnische collega.

Wij beloven

Een uitdagende functie in een organisatie die volop in transitie is en waarbij de focus gericht is op maatschappelijke relevantie en kwaliteit. Een functie met een hoge mate van zelfstandigheid en die volop ruimte biedt voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. En een omgeving waarin collegialiteit en professionaliteit hand in hand gaan. Met arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn en een salaris dat afhankelijk is van leeftijd en werkervaring.

Parttime werken is mogelijk.

Over de NBA

Als beroepsorganisatie van accountants zijn we er voor en van onze leden. Een pluriforme beroepsgroep van 21.000 professionals die werkzaam zijn in de openbare accountantspraktijk, bij de overheid, als intern accountant en in het management van organisaties. Samen dragen wij bij aan de ontwikkeling en kwaliteit van de organisatie en het beroep. Kijk op NBA.nl en Accountant.nl voor meer informatie.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Karin van Hulsen, coördinator Regelgeving, telefoon 020 3010 399. Je sollicitatie met motivatie en CV kun je richten aan Anke van der Linden, HR-Adviseur: HRM@nba.nl.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.