Vacature: Senior vaktechnisch specialist

Heb jij als accountant interesse in vaktechnische ontwikkelingen en opereer jij graag in een maatschappelijk en bestuurlijk speelveld? Wil je graag bijdragen aan de kwaliteit van het beroep en goede regelgeving? Heb je overtuigingskracht en kun je omgaan met verschillende belangen? Dan is deze baan bij NBA, de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, echt iets voor jou.

Over de functie

Jij levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen, definiëren en herzien van gedrags- en beroepsregelgeving binnen beleidsregels. Thema’s daarbij zijn fraude, duurzaamheid en vernieuwing van de audits. Bovendien zorg je ervoor dat die regels ingebed worden binnen de beroepspraktijk. Je zorgt ervoor dat standaarden (NVC COS) worden herzien, en schrijft er handreikingen bij. Hierbij werk je vaak in projectvorm samen met vaktechnische collega’s.

Een groot deel van je tijd besteed je aan contacten met betrokken partijen als de ministeries, de AFM, de IAASB, Accountancy Europe en de leden van de NBA. Je hebt een duidelijke eigen visie op het vak en weet die goed over te brengen en bent in staat het midden te vinden tussen verschillende belangen. Verder ben je een belangrijke sparringpartner voor de Manager Kwaliteit als het gaat om kwaliteit, innovatie en ontwikkeling van het beroep.

Over de NBA

Het beroep van accountant is volop in beweging; de accountant krijgt een steeds belangrijkere rol bij thema’s als fraude en duurzaamheid. De NBA groeit met die transitie mee en zorgt ervoor dat haar leden hun beroep goed kunnen blijven uitvoeren. De focus van de beroepsorganisatie ligt op kwaliteitsbevordering, innovatie, ontwikkeling en maatschappelijke relevantie.

Om daar goed vorm aan te geven onderhoudt de NBA nauwe contacten met een breed netwerk met daarin onder andere de ministeries, de AFM, de IAASB en Accountancy Europe, én met de leden. Collegialiteit en professionaliteit gaan er hand in hand. Het ledenbestand is pluriform: ze werken in een openbare praktijk, bij de overheid, als intern accountant en in het management van organisaties. In totaal zijn er circa 22.000 accountants aangesloten.

Profiel

Je hebt een duidelijke visie op het vak en affiniteit met het definiëren van regelgeving binnen beleid. Verder ben je een stevige persoonlijkheid, overtuigend en omgevingssensitief. Je weet partijen te verbinden, neemt initiatief en bent resultaatgericht. Bovendien werk je graag in een team. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Daarnaast:

 • heb je een accountancy-opleiding afgerond;
 • heb je projectmatige werkervaring;
 • zijn je schriftelijke en communicatieve uitdrukkingsvaardigheden goed;
 • ben je een verbinder en kun je goed samenwerken;
 • haal je er voldoening uit om in en met een team te werken;
 • heb je goede gespreks- en adviesvaardigheden en beschik je over overtuigingskracht;
 • ben je omgevingsbewust;
 • heb je affiniteit met de toepassing en vertaling van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Aanbod

 • goed salaris
 • vaste 13e maand
 • ruim aantal vakantiedagen
 • mogelijkheid tot thuiswerken
 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • veel ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid om je functie zelf vorm te geven

Interesse?

Solliciteer dan direct en stuur je cv en (korte) motivatie naar Rinke Dolfsma op Rinkedolfsma@yer.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gesprekken; ook een assessment is onderdeel van het proces.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Carl Roest via c.roest@nba of op telefoonnummer 06 55822673. Hij vertelt je graag meer!