Vacature: secretaris Commissie Eindtermen Accountantsopleiding

Wij zoeken een enthousiaste accountant (RA of AA) die een bijdrage wil leveren aan de vernieuwing en kwaliteit van het accountantsonderwijs.

CEA

De Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) is een bij wet ingesteld zelfstandig bestuursorgaan. De leden worden benoemd door de minister van Financie Financiën. De CEA houd zich bezig met het vaststellen van de eindtermen van de theorie- en praktijkopleidingen tot Accountant Administratieconsulent (AA) en Registeraccountant (RA). De CEA toetst of de theorie en praktijk opleidingen voldoen aan de eindtermen en zien toe dat de eindtermen bij buitenlandse diploma's in voldoende mate zijn gewaarborgd.

De CEA bestaat uit een voorzitter en zes leden, ingeschreven als AA en/of RA. De CEA wordt ondersteund door een bureau. Dit bureau bestaat uit de Secretaris (jouw rol) en een professioneel, hecht en goed functionerend team van een plaatsvervangend secretaris, twee (senior) beleidsadviseurs, een kwaliteitsadviseur en een management assistent. Het bureau regelt de voorbereiding, de uitvoering en de rapportering van zowel de toezichtactiviteiten als het beleid van de commissie. Als secretaris houd je je bezig met de dagelijkse gang van zaken op het bureau. Daarbij werk je samen met de voorzitter.

Secretaris

In deze rol geef je inhoudelijke ondersteuning op het vlak van beleidsontwikkeling en -uitvoering aan de commissie. Verder ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke voorbereiding van de commissievergaderingen, in overleg met de voorzitter. Als secretaris lever je een inhoudelijke bijdrage bij het tot stand komen van de eindtermen. Je bent daarnaast ook betrokken bij het toezicht op de universiteiten, hogescholen en de Raad voor de praktijkopleidingen (RPO). Verder ben je eindverantwoordelijk voor het jaarverslag en de (meer-jaren) begroting van de CEA. De secretaris heeft een coördinerende rol ten opzichte van de uitvoering van de primaire taken.

Je volgt ontwikkelingen (nationaal en internationaal) over het accountantsonderwijs en -onderzoek en beroepsontwikkeling. Hierover rapporteer je aan de commissie. Daarnaast draag je bij aan de positionering van de CEO in het beroeps- en opleidingenveld.

Wat zoeken wij?

Gewenste achtergrond:

 • Een economische opleiding op WO niveau met postdoc Accountancy (RA) of Accountant Administratieconsulent (AA).
 • Een accountant met passie voor het vak én het onderwijs
 • Diepgaande kennis van het accountantsberoep en de werkzaamheden van accountants (RA en AA).
 • Beschikt over een uitgebreid relatienetwerk binnen het accountantsberoep en het -onderwijs.
 • In staat effectief te handelen in het bestuur van de beroepsontwikkeling van accountants.
 • Goede kennis van accreditatie- en kwaliteitszorgsystemen, volgt onderwijskundige ontwikkelingen in het hoger onderwijs en heeft kennis van relevante wetgeving.
 • Goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Jouw competenties

 • Resultaatgericht, enthousiast, flexibel, doortastend, planmatig en gestructureerd;
 • Uitstekend gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
 • Groot gevoel voor verantwoordelijkheid, pragmatische aanpak en stelt duidelijke doelen en kaders op;
 • Maatschappelijk betrokken, maakt zich hard voor onderwerpen die relevant zijn;
 • Gevoel voor vernieuwing, initiatiefrijk, buiten kaders kunnen denken en zorgt voor vernieuwing binnen de sector.
 • Brengt rust, vertrouwen, structuur en inspiratie. Coachende leiderschapsstijl;
 • Hands-on mentaliteit.