De NBA zoekt een enthousiaste contentmanager/webredacteur

Wil jij onze websites een flinke boost geven? Complexe materie naar een helder verhaal vertalen? En jezelf continu blijven ontwikkelen? Dan past deze functie perfect bij jou!

vrouw_laptop_werken_600x375.jpg

Jouw rol als contentmanager

De NBA is een kennisorganisatie. Met onze inhoudelijke berichten en artikelen - zowel op NBA.nl als op Accountant.nl - voorzien wij onze leden van belangrijke informatie en helpen we accountants om hun vak nog beter uit te voeren. Onze eigen experts zijn jouw bron voor deze content. Je staat daarom altijd in verbinding met de hele organisatie. Als regisseur van dit proces zorg jij dat de juiste informatie vanuit de NBA op de juiste plek wordt gedeeld. Een belangrijke rol; jij bent de schakel tussen de organisatie en onze ruim 22.000 leden.

“De NBA is een ambitieuze, maatschappelijk betrokken organisatie, met veel persoonlijke aandacht voor medewerkers. En accountancy is allesbehalve saai!”

(Anne Stuart, sinds januari 2021 contentmanager/webredacteur bij de NBA).

Je schrijft heldere en toegankelijke teksten, redigeert bijdragen van anderen en verspreidt dit vervolgens via onze kanalen. Dankzij jouw ervaring weet je precies hoe je dit het beste aanpakt. Zo begrijp jij exact wat content aansprekend maakt en ben je bekend met de basis usability principes. Daarnaast gaat het jou niet alleen om het meest interessante artikel, je kijkt ook altijd naar het resultaat. Door continu de uitkomsten te analyseren, optimaliseer je onze contentstrategie en ben je scherp op het behalen van onze doelen. Ook speel je een stevige rol in het verder verbeteren van onze websites.

Je werkt in deze rol nauw samen met twee collega-contentmanagers en je maakt onderdeel uit van de afdeling Communicatie. Binnen de NBA zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hoe? Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen en ambities.

Over jou

 • Je hebt een HBO- of WO-opleiding gevolgd, bij voorkeur in de richting van communicatie;
 • Je hebt minimaal 2-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Je hebt eerder met een CMS en bij voorkeur met software voor e-mailmarketing gewerkt;
 • Je weet alles van contentcreatie, social media en digitale toegankelijkheid;
 • Je bent communicatief en schriftelijk sterk en vindt het leuk om ook moeilijke zaken helder uit te leggen;
 • Je bent proactief en neemt graag initiatief;
 • Je werkt graag samen en vindt het leuk om in een vrolijke en collegiale omgeving te werken;
 • Je houdt van aanpakken en hebt een hands on-mentaliteit. .

Wat wij bieden

 • Een afwisselende baan voor 38 uur per week;
 • Een collegiale werkomgeving met alle ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Een passend salaris en een 13de maand;
 • 27,5 vakantiedagen (op basis van 38 uur) en de optie om extra roostervrije uren op te bouwen;
 • Een uitstekende pensioenregeling;
 • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering;
 • Een ruime thuiswerkregeling;
 • Korting op bedrijfsfitness;
 • Vier keer per jaar een heerlijke stoelmassage op kantoor.

Werken bij de NBA

Als beroepsorganisatie van alle 22.000 accountants in Nederland zetten we ons dagelijks in voor onze leden en richten we ons op actuele, maatschappelijke vraagstukken. Met ongeveer 130 medewerkers is onze organisatie klein genoeg om iedereen persoonlijk te leren kennen en groot genoeg om afwisseling, een professionele werkomgeving en veel verschillende disciplines te bieden. De betrokkenheid is hoog, de lijntjes zijn kort en goede samenwerking is essentieel. Zo leveren wij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het accountancyvak.

Om het beroep naar het volgende niveau te brengen, leggen we de lat hoog. We zijn een ambitieuze organisatie en zetten altijd stappen om de kwaliteit verder te verhogen. Jouw ideeën en initiatieven zijn hierin onmisbaar. Ook ontstaan zo talloze ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor je zelf continu stappen kunt zetten.

Enthousiast geworden?

Mooi! Solliciteer dan direct en stuur je cv en (korte) motivatie naar britt@dutchwebshark.com. We nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gesprekken; ook een assessment is onderdeel van het proces.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Erica Looren de Jong, hoofd Communicatie, via e.loorendejong@nba.nl of 06-2044 0845. Zij vertelt je graag meer!