De NBA zoekt een enthousiaste contentmanager/webredacteur

Wil jij onze websites een flinke boost geven? Complexe materie naar een helder verhaal vertalen? En jezelf continu blijven ontwikkelen? Dan past deze functie perfect bij jou! 

Vrouw laptop werken 1 (600x375)

Jouw rol als contentmanager

De NBA is een kennisorganisatie. Met onze inhoudelijke berichten en artikelen - zowel op NBA.nl als op Accountant.nl - voorzien wij onze leden van belangrijke informatie en helpen we accountants om hun beroep nog beter uit te voeren. Onze eigen experts zijn jouw bron voor deze content. Je staat daarom altijd in verbinding met de hele organisatie. Als regisseur van dit proces zorg jij dat de juiste informatie vanuit de NBA op de juiste plek wordt gedeeld. Een belangrijke rol; jij bent de schakel tussen de organisatie en onze ruim 22.000 leden. 

Je bent een allround contentmanager met een scherp oog voor structuur en vindbaarheid van content. Je bewaakt de consistentie van de content op de website van de NBA. Je staat stevig in je schoenen en je helpt je collega's binnen de NBA om de contentstrategie toe te passen door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen. Je bent bekend met usability principes, SEO en de WCAG webrichtlijnen. Je bent resultaatgericht en je speelt een belangrijke rol in het verder verbeteren van onze websites. Daarnaast schrijf je heldere en toegankelijke teksten en redigeer je bijdragen van anderen. 

Je werkt in deze rol nauw samen met twee collega-contentmanagers en je maakt onderdeel uit van de afdeling Communicatie. Binnen de NBA zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hoe? Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen en ambities. 

Over jou

 •  Je hebt een HBO- of WO-opleiding gevolgd; 
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Je hebt ervaring met het structureren van content in een content management systeem (CMS);  
 • Je kent de laatste ontwikkelingen in online communicatie, SEO en digitale toegankelijkheid.
 • Je bent schriftelijk sterk en kunt goed redigeren;
 • Je bent proactief en neemt graag initiatief;
 • Je bent communicatief en werkt graag samen;

Wat beiden wij jou

 •  Een afwisselende baan voor 38 uur per week;
 • Een collegiale werkomgeving met alle ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Een passend salaris en een 13de maand;
 • 29 vakantiedagen (op basis van 38 uur) en de optie om extra roostervrije uren op te bouwen;
 • Een uitstekende pensioenregeling;
 • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering;
 • Een ruime thuiswerkregeling;
 • Korting op bedrijfsfitness;  

Werken bij de NBA

Als beroepsorganisatie van alle 22.000 accountants in Nederland zetten we ons dagelijks in voor onze leden en richten we ons op actuele, maatschappelijke vraagstukken. Met ongeveer 130 medewerkers is onze organisatie klein genoeg om iedereen persoonlijk te leren kennen en groot genoeg om afwisseling en een professionele werkomgeving te bieden. De betrokkenheid is hoog, de lijntjes zijn kort en goede samenwerking is essentieel. Zo leveren wij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het accountancyberoep.
 
Om het beroep naar het volgende niveau te brengen, leggen we de lat hoog. We zijn een ambitieuze organisatie en zetten altijd stappen om de kwaliteit verder te verhogen. Jouw ideeën en initiatieven zijn hierin onmisbaar. Ook ontstaan zo talloze ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor je zelf continu stappen kunt zetten.

De NBA is een ambitieuze, maatschappelijk betrokken organisatie, met veel persoonlijke aandacht voor medewerkers. En accountancy is allesbehalve saai!” 

 - Anne Stuart, sinds januari 2021 contentmanager/webredacteur bij de NBA.

Enthousiast geworden?

Mooi! Solliciteer dan direct en stuur je cv en (korte) motivatie naar lois@dutchwebshark.com. We nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gesprekken; ook een assessment is onderdeel van het proces.
 
Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Erica Looren de Jong, Manager Communicatie, via e.loorendejong@nba.nl of 06-2044 0845. Zij vertelt je graag meer!