Vacature bedrijfsjurist

Ben jij een enthousiaste en nieuwsgierig ingestelde jurist en vind je het leuk om bij een organisatie te werken die maatschappelijke relevantie koppelt aan accountancy? Houd je van een divers takenpakket? Wil je bovendien werken bij een organisatie die bezig is met een nieuwe koers? Dan is deze baan bij de NBA, de Koninklijke Nederlandse beroepsorganisatie van accountants, dé baan voor jou.

Over de functie

Aan de ene kant is de NBA een privaatrechtelijke rechtspersoon. Aan de andere kant is de organisatie een publiekrechtelijke beroepsorganisatie die ook (complexe) regelgeving voor accountants vaststelt. Jij gaat op beide terreinen een bijdrage leveren. In je werk richt je je op publieksrechtelijke zaken. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de titel ‘accountant’ niet ten onrechte wordt gevoerd. Ook voer je bezwaar- en eventueel beroeps- en tuchtrechtelijke procedures en beantwoord je bestuursrechtelijke vragen. Verder lever je een bijdrage aan het beantwoorden van vragen over beroepsregels voor accountants. Andere werkzaamheden zijn het opstellen en beoordelen van overeenkomsten en beantwoord je vragen over privacyvraagstukken en stel je de bijbehorende overeenkomsten op.

Over de NBA

Het beroep van accountant is volop in beweging; de accountant krijgt een steeds belangrijkere rol bij thema’s als fraude en duurzaamheid. De NBA groeit met die transitie mee en zorgt ervoor dat haar leden hun beroep goed kunnen blijven uitvoeren. De focus van de organisatie ligt op kwaliteitsbewaking, innovatie, ontwikkeling en maatschappelijke relevantie. Om daar goed vorm aan te geven onderhoudt de NBA nauwe contacten met een breed netwerk met daarin onder andere de ministeries, de AFM, de IAASB en Accountancy Europe, én met de leden. Collegialiteit en professionaliteit gaan er hand in hand. Het ledenbestand is pluriform: ze werken in een openbare praktijk, bij de overheid, als intern accountant en in het management van organisaties. In totaal zijn er 22.000 accountants aangesloten.

Profiel

Je bent nieuwsgierig om je te verdiepen in nieuwe vakgebieden en hebt goede communicatieve vaardigheden en durf. Daarnaast ben je initiatiefrijk, assertief en houd je van een resultaatgerichte aanpak.

Verder:

  • Ben je een afgestudeerd jurist?
  • Heb je civielrechtelijke kennis van met name het algemene verbintenissenrecht en privacyregelgeving?
  • Heb je 2 tot 3 jaar relevante werkervaring?
  • Kennis van en ervaring met bestuursrecht is een pre, net als kennis van de Wet open overheid.

Aanbod

Je gaat werken in een organisatie die volop in beweging is en waar de focus ligt op maatschappelijke relevantie en kwaliteit. In een functie met een hoge mate van zelfstandigheid die volop ruimte biedt voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. De NBA heeft een platte organisatiestructuur. Verder zijn er ruime mogelijkheden om door te groeien en een flexibel thuiswerkbeleid.

Interesse?

Solliciteer dan direct en stuur je cv en (korte) motivatie naar Linda Brouwer op lindabrouwer@yer.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gesprekken; ook een assessment is onderdeel van het proces.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Carl Roest via c.roest@nba.nl of op telefoonnummer 06-55822673. Hij vertelt je graag meer!