Enthousiaste en nieuwsgierig ingestelde beginnende jurist

(32 uur)

Functie

De juridische werkzaamheden bij de NBA zijn zeer gevarieerd. Aan de ene kant gaat het om werkzaamheden die horen bij een privaatrechtelijke rechtspersoon zoals het opstellen en beoordelen van overeenkomsten en het beantwoorden van vragen over privacyvraagstukken. Aan de andere kant gaat het om juridische werkzaamheden die specifiek verband houden met het publiekrechtelijke karakter van de NBA. Je moet dan denken aan het leveren van een bijdrage aan bezwaar- en beroepsprocedures en tuchtrechtelijke procedures, maar ook aan het voorkomen van misbruik van de accountantstitel en het beantwoorden van vragen die betrekking hebben op de Wet inzake het accountantsberoep.

We vragen je om op al deze terreinen een bijdrage te leveren, maar in eerste instantie richt je je op de civielrechtelijke vraagstukken. Op termijn kan je je ontwikkelen tot een specialist op een van de juridische aandachtsgebieden.

Gevraagd

  • een afgeronde juridische opleiding;
  • brede interesse, maakt zich graag wegwijs op nieuwe juridische vakgebieden;
  • kennis van met name het algemene verbintenissenrecht en privacyregelgeving;
  • enige relevante werkervaring, bij voorkeur 2-3 jaar;
  • kennis van het bestuursrecht is een pre;
  • goede communicatieve vaardigen, een vlotte pen en durf.

Geboden

Een dynamische werkomgeving met een informele werksfeer en een hoge mate van professionaliteit. Wij hechten aan een resultaatgerichte aanpak in al onze activiteiten en hebben veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van onze medewerkers.

Interesse?

Meer informatie over de functie kun je inwinnen bij Arjen Sukkel, Coördinator Juridische zaken, telefoonnummer 020 - 30 10 284 of 06 – 505 608 00. Je schriftelijke reactie kun je richten aan de afdeling HRM, ter attentie van Jessica Nanulaitta (hrm@nba.nl).

Over de NBA

Als beroepsorganisatie van accountants zijn we er voor en van onze leden. Een pluriforme beroepsgroep van 22.000 professionals werkzaam in de openbare accountantspraktijk, bij de overheid, als intern accountant en in het management van organisaties. Samen dragen wij bij aan de ontwikkeling en kwaliteit van de organisatie en het beroep. Kijk op NBA.nl en Accountant.nl voor meer informatie.