Ervaren senior vaktechnisch medewerker AA/RA

Ben jij een vakgenoot (AA/RA) met overtuigingskracht die de dynamiek en de verschillende belangen binnen en buiten de NBA doorziet? Heb je interesse in het verder brengen van het accountantsberoep? Dan zijn wij op zoek naar jou.

(24-38 uur per week) 

Het accountantsberoep is volop in beweging, haalt wekelijks de media en is onderdeel van het publiek debat. De NBA is spin in het web van het accountantsberoep. Zorgt voor goede beroepsuitoefening van haar leden en heeft een (inter)nationaal breed netwerk met daarin ministeries, de AFM, de IAASB, IESBA, Accountancy Europe en EFAA.

Over de functie

Als senior vaktechnisch medewerker ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van gedrags- en beroepsregelgeving en het bieden van ondersteuning aan de praktijk. Denk aan: meewerken aan de herziening van Standaarden (NV COS) of het schrijven van Handreikingen die bijdragen aan een beter begrip van de regelgeving. Veel van deze activiteiten worden projectmatig uitgevoerd en als senior vaktechnisch medewerker houdt je je ook nadrukkelijk bezig met de planning en control van deze projecten. Dat doe je niet alleen, maar samen met acht vaktechnische collega's. Daarnaast ben je ook een belangrijke sparringpartner voor de Manager Kwaliteit als het gaat om innovatie en ontwikkeling van het beroep.

Wij zoeken

Ben je accountant en heb je ruime ervaring met het uitvoeren van wettelijke controles, bij voorkeur ook bij oob's. Een generalist, met brede interesse in het beroep die het Adviescollege Beroepsreglementering en haar subcommissies inhoudelijk kan ondersteunen.

Heb je ervaring binnen een vaktechnische afdeling, affiniteit met regelgeving, kun je projectmatig leidinggeven én haal je energie uit het oplossen van ethische en vaktechnische vraagstukken. Ben je innovatief, heb je oog voor detail, leg je makkelijk verbinding tussen theorie en praktijk én kun je dat ook overbrengen op anderen. Reageer dan op deze vacature en wordt onze nieuwe vaktechnische collega en 'ambassadeur' van de NBA.

Wij beloven

Een uitdagende functie in een organisatie die volop in transitie is en waarbij de focus gericht is op maatschappelijke relevantie en kwaliteit. Een functie met een hoge mate van zelfstandigheid en die volop ruimte biedt voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. En een omgeving waarin collegialiteit en professionaliteit hand in hand gaan. Met arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn en een salaris dat afhankelijk is van leeftijd en werkervaring.

Over de NBA

Als beroepsorganisatie van accountants zijn we er voor en van onze leden. Een pluriforme beroepsgroep van 21.000 professionals die werkzaam zijn in de openbare accountantspraktijk, bij de overheid, als intern accountant en in het management van organisaties. Samen dragen wij bij aan de ontwikkeling en kwaliteit van de organisatie en het beroep. Kijk op NBA.nl en Accountant.nl voor meer informatie.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan Thijs Drupsteen, hoofd Vaktechniek, telefoon 06 51 19 53 48. Je sollicitatie met motivatie en CV kun je richten aan Anke van der Linden, HR-Adviseur: HRM@nba.nl.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.