Harm Mannak

Mijn loopbaan heeft zich allerlei sectoren van de samenleving afgespeeld. Ooit begonnen als beroepsofficier bij de Koninklijke Marine, maar daarna in een directierol vaak betrokken bij transitie – en reorganisatie processen.

Nieuw perspectief, een andere “stip op de horizon” en hoe kom je daar dan. Dat is wel de rode draad in mijn werkzame leven. Ik ontdekte ook, dat alhoewel sectoren sterk van elkaar kunnen verschillen, de thema’s die spelen vaak vergelijkbaar zijn en dat het een kwestie van de “goede taal spreken” is om met elkaar de noodzakelijke verandering te bewerkstelligen.

Die transitie is ook hetgeen bij de NBA een belangrijke rol speelt. Ik voel me bevoorrecht daaraan een bijdrage te mogen leveren. Met als doel? Onze sector staat borg voor de kwaliteit van het financiële verkeer bij bedrijven, organisaties en instellingen. Dat mag de samenleving van ons verwachten en daar staan we dus voor. Maatschappelijk daarmee zeer relevant en een uitdaging om eraan te werken.

Naast het reguliere werk ben ik nog bestuurlijk en als toezichthouder betrokken bij een aantal organisaties in de culturele sector, zoals het Holland Dance festival.

Last but not least: Ik ben getrouwd met Trix en samen zijn we trotse (schoon)ouders van onze 3 kinderen en hun partners en beleven we veel plezier aan onze kleinzoon.