Peter Diekman RA

Huidige functie

Peter Diekman is partner bij BDO. Tevens is hij Academic Director executive program Financial Forensic ExpertErasmus School of Accounting & Assurance (ESAA). 

Overige werkervaring

Peter is ruim 30 jaar werkzaam geweest in de accountancy, zowel als openbaar accountant en ook als intern accountant. Hij heeft leiding gegeven aan de interne accountantsdiensten van KPN, Philips en ABN AMRO en was vele jaren ook verbonden aan KPMG, laatstelijk als partner in de adviespraktijk. Daarnaast is hij sinds 1988 verbonden de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij van 2007 tot 2013 hoogleraar was binnen de Erasmus School of Law.

Afsluitend

Het lidmaatschap van de commissie vertrouwenspersonen biedt de mogelijkheid om collega accountants bij te staan wanneer zij voor moeilijke dilemma’s komen te staan. De insteek hierbij is om door middel van vaak diepgaande gesprekken de collega in staat te stellen uiteindelijk zelf met een oplossing te komen. De vertrouwensman lost niet op, maar stelt de collega in staat een uitweg te vinden. De vele jaren praktijkervaring als accountant en als opleider helpen hierbij.