Examen Praktijkopleiding MKB

Als je aan alle verplichtingen voor de Praktijkopleiding MKB hebt voldaan, mag je je aanmelden voor het afrondende examen.

Dit is een mondeling examen van maximaal anderhalf uur. In dat examen wordt zowel je theoretische kennis als je praktijkkennis getoetst en moet je in staat zijn om een verbinding tussen beiden te leggen. In het examen laat je zien dat je in staat bent op het niveau van een beginnend beroepsbeoefenaar je theoretische kennis in concrete praktijksituaties toe te passen. Tijdens het examen toon je ook aan dat beschikt over een goede beroepshouding en over goede communicatieve vaardigheden. Bovendien blijkt uit het examen dat je actuele ontwikkelingen in het accountantsberoep volgt en dat je in staat bent om de eventuele gevolgen daarvan te vertalen naar je eigen beroepspraktijk.

 

Examentraining en aanmelden

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen bij de afronding van de praktijkopleiding, nodigen we je uit voor een examentraining op één van de volgende data:

Datum Tijd
Vrijdag 15 november 2019 10.00 - 13.00 uur
Vrijdag 6 december 2019 10.00 - 13.00 uur 

Houd hierbij rekening met jouw beoogde examendatum.

De examentraining kost €75,-. Lees de algemene voorwaarden voor het betalen en annulering van een examentraining.

De training wordt gehouden bij de NBA in Amsterdam. Het is een betaald parkeren gebied. Bekijk de routebeschrijving en adresgegevens.

De examentraining helpt je om je goed voor te bereiden op het mondeling praktijkexamen. Tijdens de training word je voorbereid op het type vragen dat per kritische beroepssituatie gesteld kunnen worden, de inhoudelijke aandachtspunten ter voorbereiding op én de gang van zaken tijdens het praktijkexamen.

De training wordt door een ervaren examinator gegeven. Het is niet nodig om boeken, essays etc. mee te nemen. De groep bestaat maximaal uit 20 deelnemers.

oranje-lijn.png

Mondeling examen en aanmelden

Het kan zijn dat jouw examen wordt bijgewoond door een toezichthouder die namens de Raad voor de Praktijkopleidingen toezicht houden op het functioneren van de examinatoren. Je kunt direct inschrijven voor het examen nadat het stagebureau in de ELO heeft bevestigd dat je toelaatbaar bent tot het examen.

oranje-lijn.png

* Disclaimer Handreiking Referaat Engels: Het is niet geheel uit te sluiten dat er een interpretatieverschil kan ontstaan over een bepaalde term of zin in deze Engelse vertaling. In dat geval is de Nederlandse tekst leidend.

 

oranje-lijn.png

Data diploma-uitreikingen