Finalisten NBA Impact Challenge 2023-2024 bekend

Op donderdag 8 februari a.s. vindt van 14.00 - 16.00 uur de finale van de NBA Impact Challenge plaats bij de NBA in Hoofddorp. Deze ‘wedstrijd’ wordt gehouden om scholieren en studenten enthousiast te maken voor het accountantsberoep. De Impact Challenge is onderdeel van de NBA arbeidsmarktcampagne. 

Wie zijn de finalisten?

De finalisten voor de Impact Challenge 2023-2024 zijn:

Categorie HAVO: 
CSB Amsterdam
De Breul

Categorie VWO: 
Trevanium Scholengroep
Gomarus Scholengemeenschap

Categorie MBO: 
Aventus
Gilde Opleidingen

Categorie HBO
Inholland Alkmaar
Hogeschool van Amsterdam

De komende periode gaan de teams in samenwerking met de NBA-Ambassadeurs aan de slag met het vraagstuk voor de finale. Wij wensen de finalisten veel succes met de voorbereidingen en wij zijn erg benieuwd naar hun bevindingen! 

Achtergrond Impact Challenge

De NBA heeft de Impact Challenge gestart om het beeld van de accountant te veranderen en de instroom in het beroep te verhogen. De afgelopen maanden hebben de NBA-ambassadeurs 65 onderwijsinstellingen (havo/vwo/mbo/hbo) bezocht om meer over het beroep te vertellen aan de hand van hun eigen, persoonlijke verhaal. Daarnaast zijn ze met de scholieren en studenten aan de slag gegaan met een casus om hen zo het beroep van accountant te laten ervaren. Hier zijn nu per categorie finalistenteams samengesteld, die tegen elkaar gaan strijden in een landelijke finale. 

De finale bijwonen 

We nodigen je graag uit om de finale van de NBA Impact Challenge bij te wonen.
Meld uiterlijk 24 januari aan via onderstaande link: 

NBA Hackaton

Voor universiteiten organiseert de NBA een aparte challenge: Hackaton-Auditing the future. Op dit moment vinden de voorrondes op de universiteiten plaats. De finale van de Hackaton is op 14 maart aanstaande.