Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Tijdens 4 havo volgde ik het vak management & organisatie. Je kon je vervolgens vrijwillig aanmelden voor een cursus boekhouden, waarbij je een examen moest behalen. Het examen haalde ik als enige en dat zonder te leren. Toen dacht ik, hiermee moet ik iets doen! Na wat speurwerk besloot ik accountant te worden. Naast het hebben van cijfermatig inzicht heb ik een intrinsieke motivatie om ondernemers een helpende hand te bieden. Ik heb dan ook nooit getwijfeld aan mijn keuze om AA-accountant te worden."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Voor mij is het een bijzonder moment om de beroepseed af te leggen. Na jaren studeren is het dan eindelijk zover, ik mag mezelf AA-accountant noemen. Daar ben ik trots op! De timing is extra bijzonder omdat ik op dit moment in verwachting ben van mijn eerste kindje. Het is mooi om te zien hoe dit zo samen valt in het leven."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ongeveer 5,5 jaar geleden begon ik mijn accountancyloopbaan bij BDO Accountants te Den Haag op de mkb-adviespraktijk. Hier ontwikkelde ik mij van junior assistent-accountant naar senior assistent-accountant. Afgelopen najaar promoveerde ik tot teamleider."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Binnen BDO merk ik dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en interesses. Je wordt begeleid en gecoacht om het beste uit jezelf te halen. De opdrachten binnen de praktijk zijn divers, evenals het soort klanten. Deze dynamiek binnen de praktijk maakt het uitdagend om hier werkzaam te zijn. Naast de reguliere compliance en advieswerkzaamheden, zet ik mezelf ook in om de praktijk te verbeteren en aan te sluiten op de uitdagingen vanuit de markt en de maatschappelijke ontwikkelingen. Zo maak ik onderdeel uit van cultuurprogramma's en lever ik een actieve bijdragen aan het verbeteren van processen en het creëren van onderlinge verbinding. Hieruit haal ik veel energie!"

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 

"Op dit moment heb ik een breed klantenpakket. De komende jaren zullen in het teken staan van het opdoen van extra ervaring. Een bijzonder thema op dit moment is 'Het nijpende tekort aan accountants'. Onlangs verscheen een artikel in de Accountant waar werd ingegaan op het groeiende tekort aan accountants, veroorzaakt door vergrijzing en een dalende aanwas van studenten bij de opleidingen. Ik vind het dan ook belangrijk dat we potentiële studenten blijven enthousiasmeren en kunnen binden en boeien. Zelf doe ik dit onder andere door gastcolleges te geven en in gesprek te gaan met studenten over hun behoeften en uitdagingen."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 27 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"In tien jaar kan er veel veranderen, ik ben dan ook benieuwd hoe het accountancyvak zich in de komende tijd zal ontwikkelen. Zelf denk ik dat nog veel meer wordt geautomatiseerd, maar dat er ruimte blijft om als sparringpartner van onze klanten te fungeren. Daar zit dan ook onze toegevoegde waarde. Zelf denk ik over tien jaar nog steeds in de accountancy werkzaam te zijn. Er is voldoende uitdaging en carrière perspectief."