Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Toen ik accountancy studeerde was het een logische stap om door te studeren als AA-accountant. Cijfers en advies heb ik altijd leuk gevonden, je bent toch een beetje de financiële huisarts van de ondernemer.

Ik startte met een duale opleiding via het mbo en daar triggerde de accountant mij dat ik door moest gaan studeren, ik had al een administratieve baan. Het was daarom een logische stap om voor accountancy te kiezen. Ook omdat je met dat diploma breed inzetbaar bent op de arbeidsmarkt."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen? 

"Dit was een bijzonder moment, je hebt er lang voor gestudeerd en dan is het moment opeens daar. Het NBA maakte hiervan een speciale middag."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik ben klantadviseur in de mkb-praktijk van Bentacera Heerenveen."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Bentacera is een hele leuke nuchtere organisatie uit het noorden. Er is veel flexibiliteit in bijvoorbeeld thuiswerken, ruimte voor ideeën en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden. Naast het werken hebben we ook leuke personeelsuitjes waardoor je de collega's beter leert kennen en een goede sfeer op kantoor hebt."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 

"Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen interesseert mij al jaren. Vorig jaar startte ik samen met een collega met het verduurzamen van Bentacera en haar klantenportefeuille. Dat ik hiermee aan de slag mag, zorgt ervoor dat ik mijn steentje bij kan dragen aan een toekomstbestendige planeet."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 35 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Klanten adviseren in het mkb en meedenken over de transitie naar maatschappelijk verantwoord ondernemen."