Eed van de Week: Annelien Nederend

Vrijdag 14 oktober legde Annelien Nederend de beroepseed af. “De beroepseed afleggen, was het voltooien van een jeugddroom.” Annelien werkt bij Alfa accountant en adviseurs. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Annelien Nederend (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Op de basisschool riep ik al dat ik accountant wilde worden, geïnspireerd door mijn vader die registeraccountant was. Hoewel ik toen geen idee had van de concrete inhoud van het vak, had ik op de middelbare school veel affiniteit met de vakken management en organisatie en economie. Na het behalen van de havo twijfelde ik alsnog tussen de opleiding bedrijfseconomie of accountancy. Uiteindelijk heb ik mijn droom nagejaagd en koos ik voor de opleiding accountancy aan de hogeschool van Amsterdam.

Ik genoot enorm van deze tijd in Amsterdam. Tijdens de studie kwam ook de vraag welke richting ik moest gaan kiezen. Mijn eerste stage was op de samenstelafdeling. Ik vond het erg leuk om naast de klant te staan en deze te begeleiden in het ondernemen. Ondanks deze geweldige tijd bleef ik twijfelen over registeraccountant of accountant-administratieconsulent. Het doorslaggevende moment waren de gesprekken met diverse accountants. Ik wilde graag naast de klant staan, hen verder helpen met de dagelijkse onderneming. Ik koos uiteindelijk voor de richting van accountant-administratieconsulent.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“De beroepseed afleggen, was het voltooien van een jeugddroom. Daarnaast was het een afsluiting van een jarenlange studie en een begin van een mooie carrière. Ik ervaarde het als de kers op de taart na jaren van studie.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk op de mkb-afdeling bij Alfa accountant en adviseurs. Ik ben werkzaam als klantbeheerder, waarbij ik het eerste aanspreekpunt ben bij klanten.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Het bijzondere aan Alfa accountants is de diversiteit die het kantoor heeft te bieden. Voordat ik bij de mkb-afdeling kwam werken, werkte ik drie jaar op de agrarische afdeling. Doordat ik een andere richting op wilde, switchte ik binnen het kantoor van afdeling. Daarnaast staat Alfa accountants mij bij tijdens de groei die ik wil doormaken en steunde het kantoor mij enorm tijdens mijn praktijkopleiding. Een mooi traject tijdens de praktijkopleiding was de samenwerking tussen de controlepraktijk en de praktijkstagiaires, waarbij wij diverse controle-opdrachten mochten uitvoeren.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Ik vind het belangrijk dat ik een allround adviseur kan zijn voor mijn klanten. Ik krijg er energie van om klanten verder te helpen met mijn expertise en, indien nodig, om een specialist in te schakelen. Ik heb geen bepaalde specialisatie, maar probeer breed inzetbaar te zijn om op deze manier van meerwaarde te zijn voor mijn klanten.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben dertig jaar.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Over tien jaar hoop ik nog steeds bij Alfa accountants te werken. Ik ben dan tekeningsbevoegde accountant, waarbij ik eindverantwoordelijk ben voor de jaarrekening.”