Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Op de middelbare school was M&O mijn favoriete vak en de logica van de balans en de winst-en-verliesrekening sprak mij enorm aan. Ik wist dus al snel dat ik iets in de economie wilde gaan doen. Omdat ik nog niet wist welke richting mij het meest aansprak, koos ik een zo breed mogelijke studie en startte met mijn studie international business administration aan de universiteit van Tilburg. Tijdens mijn studie woonde ik verschillende evenementen bij en kwam zo in contact met de big four. Daar maakte ik kennis met het accountantsberoep en wist dat dit echt iets voor mij zou zijn.

Met name omdat je niet enkel naar een cijfer kijkt, maar ook naar wat erachter zit, waar het cijfer uit bestaat. Om dit te doorgronden heb je naast economische kennis ook mensenkennis nodig. Het klantcontact en het werken in teamverband sprak mij enorm aan. Ondanks dat het een lang traject was, ben ik tot op de dag van vandaag ontzettend blij met deze keuze."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Het voelt als een enorme eer om mijn eed af te kunnen leggen en officieel toe te kunnen treden tot de beroepsgroep. Ook is het een mooie afsluiter van dit traject, een mooi moment om even stil te staan bij wat ik heb bereikt in deze jaren en hoe ik ben gegroeid als professional maar ook als persoon."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik begon in 2016 bij KPMG op kantoor Eindhoven en werk daar met veel plezier. Momenteel heb ik de functie als assistent-manager."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Ondanks dat ik bij één van 'de grote kantoren' werk is de sfeer binnen ons kantoor persoonlijk en vertrouwd. Er is een open en eerlijke cultuur, voel mij daar ontzettend thuis en zie het als mijn tweede familie."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 

"Tijdens mijn beroepseedceremonie was ik maar één van de drie vrouwen, mijn interesse ligt zeker bij diversiteit. Ik wil zorgen dat ik voor mijn vrouwelijke collega’s een voorbeeld kan zijn en hopelijk kunnen we de statistieken in de komende jaren wat gaan verhogen!"

Wat is je leeftijd?

"Ik ben dertig jaar, maar voel mij nog steeds 25! Mooi om de twee mijlpalen, dertig én RA, in hetzelfde jaar te mogen behalen."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Momenteel heb ik nog geen tienjarenplan. Wat ik ook ga doen of blijf doen, ik hoop dat ik dan nog steeds met zoveel plezier mijn werk uitoefen als nu!"