Stel uw PE-gegevens vanuit de PE-tool van NBA Opleidingen veilig

De NBA heeft vernomen dat NBA Opleidingen (sinds 2021 onderdeel van Sijthoff Media) na 21 december 2023 stopt met het aanbieden van haar PE-tool. Hoewel dit niet de verantwoordelijkheid is van de NBA, achten wij het wel wenselijk u via onze kanalen over de gevolgen hiervan te informeren. Heeft u uw PE-portfolio de afgelopen jaren opgeslagen in de PE-tool van NBA Opleidingen, zorg er dan voor dat u uiterlijk 21 december 2023 alle gegevens uit deze jaren exporteert en deze in uw eigen omgeving archiveert. Vanaf 22 december blijken de PE-gegevens namelijk niet langer beschikbaar en worden deze ook definitief verwijderd.

Als accountant bent u echter verplicht om uw PE-portfolio’s gedurende een periode van ten minste 6 jaar te bewaren. Als u gebruik maakt of gebruik heeft gemaakt van de PE-tool van NBA Opleidingen is het daarom zaak direct actie te ondernemen en uw gegevens veilig te stellen. 

U kunt uw gegevens uit de NBA Opleidingen PE-tool exporteren en opslaan in uw eigen omgeving. Het is helaas niet mogelijk om uw gegevens één op één over te zetten naar een andere PE-tool. 

Idealiter neemt u uw reflectie over afgelopen jaar nog op in de PE-tool van NBA Opleidingen, dan heeft u een compleet afgerond PE-portfolio 2023 dat u kunt exporteren naar uw eigen omgeving. Lukt het u niet om voor 22 december de reflectie toe te voegen; zorg dan nu voor export van uw PE-portfolio of portfolio’s. U kunt op een later moment dan alsnog uw reflectie in een apart document aan uw PE-portfolio toevoegen.

Vanaf 2024 staat het u uiteraard vrij om uw PE-portfolio op te stellen in een eigen document of in een zelfgekozen andere PE-tool. De NBA biedt via MijnNBA een eenvoudige PE-tool aan, maar uiteraard zijn er ook andere aanbieders van PE-tools.

Heeft u vragen over (het einde van) de PE-tool van NBA Opleidingen (onderdeel van Sijthoff Media), neem dan contact op via 020 – 246 7100 of via service@nbaopleidingen.nl