Eed van de week Jeroen Vos

Vrijdag 25 november legde Jeroen Vos de beroepseed af. “Het voelt als het sluiten van het ene hoofdstuk en het begin van een nieuwe.” Jeroen werkt bij Büter Group. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

Jeroen Vos (600x375).jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
“Ik ben begonnen met hbo bedrijfseconomie vanwege het brede karakter van de opleiding. Al gauw ontdekte ik dat mijn interesse bij het cijfermatige gedeelte van de opleiding lag. Ook vond ik interne beheersing en de managementaspecten het interessantst. Op die gebieden wilde ik mij verder ontwikkelen en de match met beroep als controlerend accountant was daarom een open deur.”


Het beslissende moment kwam tijdens een bezoek aan de big four met de studievereniging. Ik sprak een aantal openbare accountants op verschillende niveaus en des te meer informatie ik kreeg, des te sterker werd mijn enthousiasme voor het vak. Het afwisselende karakter van het werk, de mogelijkheid om bij veel bedrijven een kijkje in de keuken te kunnen nemen, en de mogelijkheid om veel te leren van verschillende mensen klonk als een droombaan.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het betekent het einde van een lang opleidingstraject waarna ik mezelf volwaardig accountant mag noemen. Dat niet alleen, maar het afsluiten van de praktijkopleiding gaat gepaard met de overstap naar het bedrijfsleven. Het voelt daarom als het sluiten van het ene hoofdstuk en het begin van een nieuwe.”

Waar werk je en wat is je functie daar?
“Ik heb de afgelopen zes jaar bij Deloitte gewerkt. Sinds dit jaar werk ik bij de Büter Group als finance manager.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
“Naast (bedrijfs)economie is techniek mijn grootste interessegebied. De Büter Group maakt technologisch hoogwaardige hydraulische cilinders. Allemaal maatwerk. De innovatie en de techniek achter de productie is erg fascinerend.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
“In de openbare praktijk had ik een bovenmatige interesse voor vaktechniek. In mijn huidige rol wil ik me gaan richten op duurzaamheidsverslaggeving.”

Wat is je leeftijd?
“Ik ben 31 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
“Dat durf ik niet te zeggen. Zolang het werk voldoende uitdaging biedt waarbij werk en privé in balans blijven, blijf ik waar ik ben.”