Podcast Vitamine A: nieuwe conceptwet accountantssector

De nieuwe concept-Wet toekomst accountancysector en de betekenis daarvan voor accountants staat centraal in de jongste aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants. 

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #29: in gesprek met Sarah Nienke van Voorthuisen en Arjen Sukkel via SpotifyApple Podcast of Simplecast

Vitamine A podcast logo (600x375)

De nieuwe concept-Wet toekomst accountancysector werd in juli naar de Raad van State gezonden en in augustus gepubliceerd. De nieuwe wet regelt onder meer een aanwijsbevoegdheid die straks geldt voor alle controleplichtige ondernemingen. Ook worden de kwaliteitsindicatoren wettelijk verankerd.

In het gesprek met host Sven Budding gaan NBA-collega’s Sarah Nienke van Voorthuisen (manager public affairs) en Arjen Sukkel (coördinator juridische zaken) nader in op de inhoud van de concept-wet en wat deze in de praktijk betekent voor de accountant. Ook wordt een inkijkje gegeven in de totstandkoming van de nieuwe concept-wet en de rol die de beroepsorganisatie daarin speelt.

De Vitamine A-podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast en Spotify. Alle afleveringen van Vitamine A zijn ook terug te vinden via de website van Accountant.nl.