Eed van de Week: Hasmik Hakobyan

Vrijdag 8 juli legde Hasmik Hakobyan de beroepseed af. “Een trots moment dat ik mocht delen met familie en vrienden.” Hasmik werkt bij Unigas International BV. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Hasmik Hakobyan (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Na het afronden van mijn bacheloropleiding ging ik op zoek naar een beroep dat aansloot bij mijn academische kennis, interesses en persoonlijkheid. Ik wilde mijzelf ontwikkelen binnen een vakgebied dat constant in beweging is en waarbij ik mijn grenzen kan verleggen. Accountancy is een vak met veel uitdaging en ontwikkeling. Tegelijkertijd vervult de accountant een belangrijke rol in de samenleving en heeft het beroep een sterk mensgericht karakter. Deze factoren spraken mij erg aan.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het afleggen van de beroepseed voelde als een beloning voor een periode van hard werken, ontwikkeling en groei. Het vormt een weerspiegeling van het vertrouwen van de maatschappij, de beroepsorganisatie en de mensen die mij hebben begeleid in mijn carrière. Een trots moment dat ik mocht delen met familie en vrienden.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Na zes leerzame jaren als accountant bij Deloitte, ben ik aan de andere kant van de tafel gaan zitten. Momenteel werk ik als head of accounting bij Unigas International BV.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“In mijn huidige functie heb ik de vrijheid om complexe beslissingen te nemen en vragen te beantwoorden die een directe impact hebben op de dagelijkse activiteiten binnen de organisatie. Ik ben erg trots om te zien hoeveel vertrouwen het bedrijfsleven heeft in de kennis en integriteit van een accountant.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“De afgelopen jaren specialiseerde ik mij voornamelijk in internationaal beursgenoteerde cliënten en de daarbij behorende Sarbanes-Oxley compliance eisen. De complexiteit van vraagstukken en de nauwe samenwerking met diverse collega’s vond ik altijd erg interessant.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 31 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik hoop over tien jaar een bijdrage te kunnen leveren aan de NBA-gemeenschap en het accountantsberoep. De komende jaren wil ik mijn kennis uitbreiden en mijn verder ontwikkelen als financieel professional. Mogelijk kan ik deze kennis in de toekomst ook doorgeven aan onze nieuwe ‘Young Profs’.”