Eed van de Week: Ad de Regter

Vrijdag 1 juli legde Ad de Regter de beroepseed af. “Een mooi ceremonieel moment ter afronding van de opleiding.” Ad werkt bij Slokker Beheer BV. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

Ad de Regter (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Van jongs af aan wist ik al dat ik accountant wilde worden. Mijn vader is accountant en het enthousiasme waarmee hij zijn vak beoefende sprak me erg aan. Op de middelbare school werd mijn keuze bevestigd toen ik het vak management en organisatie kreeg en later een cursus boekhouden volgde. Vandaaruit ben ik erin gerold.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Ik vind het afleggen van de beroepseed een mooi ceremonieel moment ter afronding van de opleiding. Het is een natuurlijk moment om even stil te staan bij het traject dat je succesvol hebt afgelegd.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Momenteel werk ik als controller bij Slokker Beheer BV. Hiervoor werkte ik vijf jaar bij PwC. De kennis en ervaring die ik daar opdeed, kan ik nu toepassen aan de andere kant van de tafel. Mijn taak is voornamelijk het bewaken en professionaliseren van de administratieve processen, iets dat perfect aansluit op mijn opleiding als accountant.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Ondanks dat ik met veel plezier als extern accountant werkte, merkte ik altijd een afstand tot de klant. Door nu aan de andere kant van de tafel te zitten kan ik ‘echt’ eens aan de knoppen draaien. Hier haal ik veel plezier uit, al betekent het niet dat ik nooit meer ‘terug’ wil naar de andere kant van de tafel!”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Voor mij is dat op dit moment voornamelijk innovatie en digitalisering. De krapte op de arbeidsmarkt dwingt ons om creatief te zijn in het verzinnen van oplossingen. Door meer focus aan te brengen op automatisering zijn we in staat om een deel van de tekorten op te lossen.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 29 jaar.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Over tien jaar hoop ik bovenal nog evenveel plezier in mijn werk te hebben als ik vandaag de dag heb. Voor ‘corona’ had ik nooit verwacht als controller aan de slag te gaan en dat is nog maar twee jaar geleden. Wie weet dus wat ik over tien jaar doe…”