Eed van de Week: Lisa Mink-Beekhuis

Vrijdag 23 september legde Lisa Mink-Beekhuis de beroepseed af. “De kroon op mijn jarenlange studietraject en een belangrijke stap in mijn professionele carrière.” Lisa werkt bij KPMG. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Lisa Mink-Beekhuis (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Het accountancyvak is mij met de paplepel ingegoten, mijn vader is namelijk ook registeraccountant. Als klein meisje keek ik tegen mijn vader op en tot op de dag van vandaag is hij nog steeds mijn grote voorbeeld binnen het vak. Toch besloot ik om na mijn vwo eerst een brede universitaire opleiding te volgen. “Voor het geval dat.” Ik zou dan eventueel kunnen switchen naar een andere financiële sector mocht ik het vak toch door een iets te roze bril hebben bekeken in het verleden. Ik koos voor de opleiding economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, met een specialisatie finance en control. Vandaaruit volgde ik het verdere traject tot registeraccountant.

Het moment dat ik zeker wist dat het vak als accountant bij mij past, was eigenlijk pas na het meedraaien van een volledige controlecyclus. In tegenstelling tot sommige van mijn bijbaantjes vlogen de uren voorbij en ik merkte al snel dat ik ontzettend veel voldoening haalde uit het analyseren en begrijpen van het verhaal achter de cijfers. Tot op de dag van vandaag voelt dat gelukkig nog steeds zo.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het afleggen van de beroepseed betekende voor mij de kroon op mijn jarenlange studietraject en een belangrijke stap in mijn professionele carrière. Daarnaast een leuke fun fact, ik mocht al eens op het ‘podium’ staan, namelijk als meisje van drie jaar, toen mijn vader zijn getuigschrift in ontvangst mocht nemen. Dat maakt het extra bijzonder dat ik er nu zelf stond om de eed af te leggen in het bijzijn van mijn vader.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik startte in september 2017 bij KPMG, en daar werk ik nog steeds met heel veel plezier. Mijn huidige functie bij KPMG is assistent manager.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“KPMG voelt voor mij als een werkgever die kijkt naar de mens achter de accountant. In de vijf jaar dat ik hier werkzaam ben heb ik mij nog nooit een nummertje gevoeld in een organisatie waar enorm veel mensen werken. De cultuur binnen KPMG is open en eerlijk, wat goed past binnen mijn eigen normen en waarden. Daarnaast werk ik bij KPMG elke dag met jonge ambitieuze professionals, waarvan ik enorm veel kan leren en welke een grote bijdrage leveren aan mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Binnen KPMG heb ik mij gespecialiseerd in de telecom- en mediasector. Overige thema’s waarin ik mij bijzonder interesseer is de toekomst van het vak en het welzijn van jonge accountants. Om deze reden trad ik voorgaand jaar toe tot de Young Audit Quality Board binnen KPMG, waar ik mij probeer in te zetten als stem voor de jonge generatie.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 28 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Nu ik deze mooie mijlpaal heb behaald, ga ik mij oriënteren op de volgende stip aan de horizon. Een ding staat voor mij echter vast, over tien jaar ben ik nog steeds werkzaam als accountant. In welke vorm dat exact zal zijn, zal de tijd vanzelf uitwijzen.”