Eed van de week: Jurjen Eikenaar

Vrijdag 1 april legde Jurjen Eikenaar de beroepseed af. “Een moment om op terug te kijken.” Jurjen werkt bij PwC. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

Jurjen Eikenaar (600x375).jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Op de middelbare school vond ik management & organisatie en economie leuke vakken. Ik heb interesse voor het vak van een accountant omdat je dan bij verschillende organisaties in de keuken kan kijken. Verder was ik bekend met de duale opleiding bij Nyenrode en dit sprak mij aan. Nadat ik een meeloopdag had gedaan, besloot ik om voor het vak accountant te kiezen.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het is een leuke afsluiting van een mooie en soms intensieve leerervaring van de opleiding tot RA, een moment om op terug te kijken. Tegelijkertijd benadrukt de eed ook de rol die je hebt als accountant en de verantwoordelijkheden die erbij horen.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk nu 11,5 jaar bij PwC in de controlepraktijk. Sinds 1 februari 2022 ben ik daar manager.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Wat mij erg aanspreekt is dat je met veel jonge, ambitieuze en leergierige collega’s werkt. Zowel op opdrachten als buiten reguliere opdrachten geeft PwC ook veel kansen en mogelijkheden voor je eigen ontwikkeling. Ik vind daarnaast het sociale aspect ook erg belangrijk. Ik waardeer het dan ook dat daar voldoende aandacht voor is bij PwC. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd en collega’s kijken naar elkaar om. Dat maakt PwC een fijne plek om te werken. Ik heb er vrienden aan overgehouden.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Mijn klantenpakket bestaat uit private ondernemingen en organisaties in de publieke sector (lokale overheden). Bij de private ondernemingen vind ik het leuk dat er in internationale omgevingen wordt gewerkt en ik met organisaties inspirerende gesprekken kan voeren over het product of dienst dat zij leveren. Bij publieke ondernemingen word ik enthousiast van het maatschappelijke belang dat met deze controle samenhangt. Gemeenten staan voor grote uitdagingen en ik vind het mooi dit in mijn rol als accountant van dichtbij mee te maken en hierover met klanten in gesprek te gaan.

Ik vind het daarnaast leuk dat ik coach ben om daarmee collega’s te helpen in hun ontwikkeling en de groei van hen van dichtbij mee te maken. Ook ben ik betrokken bij jaarrekening reviews bij ons bureau vaktechniek en organiseer ik mede sociale activiteiten voor ons kantoor.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 30 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar in mijn ontwikkeling en krijg ik nog energie van het werk dat ik doe. Ik kan mijzelf nog blijven uitdagen. Zolang ik mijzelf kan blijven ontwikkelen in het vak, zal ik daar over tien jaar nog werkzaam zijn.”