Eed van de week: Roy Veld

Vrijdag 13 mei legde Roy Veld de beroepseed af. “De kroon op mijn werk.” Roy werkt bij de Jong & Laan. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

Roy Veld (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Op de middelbare school merkte ik dat mijn interesse lag bij de economisch gerichte vakken. Toch heb ik eerst de hbo-opleiding Elektrotechniek gevolgd. Dit bleek geen succes, want na het eerste jaar kwam ik erachter dat de opleiding Bedrijfseconomie mij meer aansprak. Ik had mij voorgenomen om tijdens de stageperiode in het derde jaar van deze opleiding te verkennen of de accountancybranche mij aansprak. Ik liep stage bij De Jong & Laan en dat was direct een succes. Daardoor wist ik dat ik door wilde in de accountancy. Na het halen van mijn diploma Bedrijfseconomie volgde ik de post-hbo-opleiding Accountancy.

Ik vind het erg leuk om van toegevoegde waarde te kunnen zijn bij verschillende ondernemers. Binnen de accountancy heb je de kans om in diverse keukens van bedrijven te kijken. En dan ben je ook nog eens dagelijks bezig met cijfers en mag je deze vertalen naar advisering op maat. Elke dag is anders en nooit saai!”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Ik zie de beroepseed als kroon op mijn werk, een feestelijk moment als afronding van de praktijkopleiding. Waarbij je richting de maatschappij belooft in algemeen belang te handelen. Ik vind dat hierdoor de positie van accountants in Nederland wordt versterkt.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk nu al ruim tien jaar met veel plezier bij de Jong & Laan. Na mijn stage kreeg ik de kans om hier aan het werk te gaan en de opleiding tot AA af te ronden. Mijn functie is senior adviseur MKB. De werkzaamheden van de senior adviseur MKB richten zich op het leidinggeven aan de uitvoering van samenstelopdrachten en het geven van organisatorische en strategische adviezen aan klanten. Ook houd ik mij bezig met het actief in stand houden en verder uitbouwen van de klantenportefeuille en klantenrelaties.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Vanaf dag één merk ik dat er bij de Jong & Laan een positieve en informele sfeer hangt. Het is een professionele toonaangevende organisatie, gedreven door veel leuke collega’s. De kwaliteit van werk is erg belangrijk, maar met plezier naar je werk gaan ook.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Ik vind het juist leuk om een totaaladviseur te zijn richting klanten. Dus om te sparren op diverse vlakken, van fiscaal en bedrijfseconomisch advies, vermogensplanning tot automatisering. Binnen de Jong & Laan heb ik de mogelijkheid om veel specialisten op verschillende gebieden om advies en hulp te vragen. Ik vind het leuk om de klanten zelf te adviseren, maar ook om op het juiste moment de specialisten aan tafel te krijgen.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 32 jaar.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik hoop dat ik dan nog met veel plezier en uitdaging (bij de Jong & Laan) werk. Zoals voetballers altijd zeggen, niets is zeker. Waar ik maar gelukkig van word.”