Eed van de week: Judith Vos

Vrijdag 13 mei legde Judith Vos de beroepseed af. “Een mooi moment om bij stil te staan.” Judith werkt bij EY. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Judith Vos (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Om eerlijk te zijn besloot ik relatief laat om accountant te worden. Na de middelbare school koos ik voor de studie Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam om mijn opties open te houden. Wel had ik vanaf de basisschool al affiniteit met rekenen en op de middelbare school vond ik de bètavakken het leukst. Ook tijdens mijn bachelor merkte ik dat ik de meeste energie haalde uit het werken met cijfers en daarom koos ik vervolgens voor de Master Accounting & Financial Management. Tijdens ons eerste college vroeg de professor wie er de ‘audit’ in wilde, maar toen had ik eigenlijk nog geen idee wat dit inhield.

Het doorslaggevende moment kwam dan ook pas tijdens mijn master. Toen ontdekte ik via business courses en een scriptiestage wat het inhield om bij een big four-kantoor aan de slag te gaan. De dynamische omgeving (verschillende klanten en teams) en de mensen die er werkten, enthousiasmeerden mij om na vier jaar studeren en een tussenjaar in september 2016 aan de slag te gaan bij EY.

Pas later, toen ik eenmaal werkte en de postmaster aan de Erasmus Universiteit volgde, werd ik mij echt bewust van de belangrijke maatschappelijke rol die wij als accountant invullen. Dit geeft, naast dat ik het leuk vind om met cijfers te werken, natuurlijk extra voldoening.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
“Het afleggen van de beroepseed vind ik een speciaal moment. Even stilstaan bij de afgelopen jaren waarin ik hard werkte om dit moment te bereiken en tegelijkertijd bij de rol die ik nu ga vervullen en de verantwoordelijkheid die hierbij komt kijken. Ik vond het mooi om hierbij stil te staan en dit moment met mijn familie en mede-accountants te mogen ervaren.”

Waar werk je en wat is je functie daar?
“In september 2016 startte ik bij EY en tot op heden werk ik hier met veel plezier. Inmiddels ben ik bijna drie jaar werkzaam in de functie van senior staff (controleleider) en hoop ik per oktober de stap naar manager te mogen maken.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
“Hoofdzakelijk zijn dat de mensen. Er heerst bij ons op kantoor een hele open, vriendelijke en nuchtere cultuur. In de afgelopen jaren bouwde ik dan ook een goede band op met mijn collega’s. Daarnaast mocht ik de afgelopen jaren ontzettend veel van mijn collega’s en klanten leren.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
“Binnen de auditpraktijk bestaat mijn klantenpakket met name uit productieondernemingen en bedrijven uit de olie-en gassector. Dit zijn sectoren waarin ik met veel plezier werk, omdat beide soorten ondernemingen interessante uitdagingen bieden ten aan zien van externe verslaggeving.

Naast de audit vind ik het ook belangrijk om bezig te zijn met de mensen binnen onze praktijk, waardoor ik mij afgelopen jaar aansloot bij het People-team. In dit team houden wij ons bezig met verschillende actuele onderwerpen, waaronder het waarborgen van een goede werk-privé balans, het creëren van een inclusieve werkomgeving en de wijze waarop EY kan bijdragen aan de ontwikkeling van haar werknemers. Dit vind ik interessante en zeer relevante onderwerpen om mij naast de controle van een organisatie mee bezig te houden.”

Wat is je leeftijd?
“Ik ben 29 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
“Dit vind ik een moeilijke vraag, waarop ik momenteel het antwoord nog niet weet. Wel hoop ik dat ik nog steeds kan leren van de mensen om mij heen en dat ik nog veel energie haal uit het werk wat ik doe. Als ik over tien jaar nog steeds in de controlepraktijk werkzaam ben, dan zal dat zeker bij EY zijn.”