Eed van de week: Soesan Sarwarzadeh

Vrijdag 20 mei legde Soesan Sarwarzadeh de beroepseed af. “Een officiële afsluiting van een drukke periode.” Soesan werkt bij EY. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Soesan Sarwarzadeh (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

Om heel eerlijk te zijn, wilde ik in eerste instantie geen accountant worden. Ik had bedrijfseconomie gestudeerd en begon te werken bij de Rabobank als adviseur bedrijvendesk. Daar miste ik vervolgens diepgang in mijn werk en heb ik toch besloten om door te studeren. Ik koos de master accountancy & control aan de UvA en dat ging mij goed af. Tijdens mijn scriptiestage kwam ik bij PwC terecht en daar bleef ik na mijn studie werken. Dat was het moment dat ik besloot registeraccountant te worden en zo rolde ik door in de postmaster accountancy en de praktijkopleiding assurance.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het voelt als een officiële afsluiting van een drukke periode en daar ben ik erg blij mee.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk inmiddels als zelfstandig professional. Momenteel heb ik een opdracht lopen bij Ernst & Young als senior interim professional in de audit.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Het fijne aan het werken als zelfstandig professional is dat ik nu meer diversiteit heb in de soort opdrachten en klanten die ik bedien.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Ik heb in mijn tijd bij PwC een combinatietraject doorlopen waarbij ik naast mijn werk in de audit, zowel werkzaam was op de accountingadviesafdeling (CMAAS). In deze periode deed ik veel opdrachten op het gebied van financiële instrumenten en werd ik onder andere ingezet als specialist ten behoeve van auditsupport ten aanzien van onder andere de derivatenposten. Dit vind ik nog steeds erg interessant. Als onderdeel hiervan raakte ik vaker in contact met de treasury-afdeling van bedrijven en dit wekte mijn enthousiasme om nog een postgraduate studie te volgen, namelijk treasury management & corporate finance.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 29 jaar.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Goede vraag... over tien jaar zou ik iets willen doen waarbij ik audit, accounting & treasury kan combineren, wellicht nog als zelfstandige en in combinatie met een goede work/life balance.”