Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Op de middelbare school gingen we naar een accountantskantoor om kennis te maken met het beroep. Ik hoor me nog zeggen: 'Nou dit ga ik dus écht nooit doen. Dit lijkt me toch zo saai, achter een computer een beetje naar cijfers staren.' Uiteindelijk koos ik voor een breed georiënteerde opleiding bedrijfskunde, zodat ik voor mezelf kon uitvinden waar mijn passie lag. Al gauw bleek dat ik heel veel affiniteit had met de accounting-vakken en daar ook enthousiast van word. Zodoende koos ik ervoor om de master accounting & financial management te volgen. Tijdens mijn master kreeg ik de gelegenheid bij BDO zowel op de samenstel- als de auditafdeling te werken. Hier ontstond het vuur om accountant te worden en door te leren voor registeraccountant. Het bleek toch niet zo saai."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"De beroepseed voelt voor mij als een afsluiting van een periode van hard werken, leerzame momenten en mooie herinneringen. Tegelijkertijd voelt het ook als het begin van een nieuw tijdperk waarin nog veel meer valt te leren. Het is mooi om stil te staan en even achterom te kijken welk pad je hebt afgelegd en te reflecteren, om te komen tot nieuwe ambities en wegen om te bewandelen."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik begon mijn carrière bij BDO en daar werkte ik vijf jaar met heel veel plezier in de audit. Met veel enthousiasme voor een nieuwe uitdaging en een andere omgeving werk ik sinds 1 april 2022 bij Refresco als group financial controller. Ook hier zit ik helemaal op mijn plek en ben ik van toegevoegde waarde om 'aan de andere kant van de tafel' de kwaliteit van ons vak te verbeteren."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Het is voor mij een nieuwe uitdaging buiten de audit. Refresco is een dynamisch bedrijf, dat enorm is gegroeid de afgelopen jaren en met collega's van diverse nationaliteiten. Als group financial controller ben ik samen met mijn collega's verantwoordelijk voor de financiële verslaggeving. We werken nauw samen met business control en de internationale business units. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en kijk uit naar al hetgeen ik nog kan leren in deze organisatie met superfijne collega's!"

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waar je je bijzonder in interesseert? 

"Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor een aantal internationale business units, waarbij ik mijzelf nog niet specifiek heb gespecialiseerd. Ook in de audit was ik altijd breed georiënteerd met een divers klantenportefeuille. Ik vind het vooral leuk collega's te coachen en verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling, en om bedrijven te enthousiasmeren de financiële verslaggeving en interne processen te verbeteren."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 28 jaar jong."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Dit is een hele lastige vraag. De stip op de horizon was altijd het behalen van de RA-titel. Binnenkort ga ik trouwen en wil ik mijzelf meer focussen op een fijnere werk-privébalans. Ik ben niet iemand die achterover zal leunen, ik blijf mijzelf altijd uitdagen en ontwikkelen. Wie weet zit ik over tien jaar wel op de stoel van de cfo, bij Refresco of een ander bedrijf. Maar voor nu vooral even genieten van het behaalde resultaat en mijn nieuwe rol als controller."