Eed van de week: Ruben Pals duizendste lid NBA 2021

Vrijdag 17 december 2021 legde Ruben Pals de beroepseed af, en daarmee was hij het duizendste nieuwe lid van de NBA in 2021. “Een mijlpaal die het verdient om te worden gevierd.” In deze speciale editie van Eed van de week stelt Ruben zich voor.

Ruben Pals - Eed van de Week

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Op de middelbare school spraken de vakken economie en management & organisatie mij het meeste aan. Ik koos er daarom voor om de hbo-opleiding bedrijfseconomie te volgen. Na het afronden van deze studie studeerde ik door aan de universiteit en rondde daar de pre-master en master accountancy & controlling af.

Het doorslaggevende moment om accountant te worden was toen ik bij de master voor mijn specialisatie moest kiezen tussen accountancy en controlling. Ter voorbereiding op deze keuze had ik informatie ingewonnen op verschillende open dagen en liep ik een dag in de praktijk mee om zo een beeld te krijgen van het werk als accountant. De mogelijkheid om bij verschillende type klanten een kijkje in de keuken te nemen, het samenwerken in teams en de doorgroeimogelijkheden binnen de accountancy spraken mij erg aan. Op dat moment wist ik dat ik accountant wilde worden.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het afleggen van de eed vormt voor mij een mooi slotstuk van mijn opleiding tot RA. Ik beschouw het afleggen van de eed als een bekroning van mijn inspanningen de afgelopen jaren en beschouw het als een mijlpaal die het verdient om te worden gevierd.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk ruim vijf jaar bij EY”. Op dit moment werk ik als senior staff op de afdeling audit.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

‘De informele cultuur, leuke collega’s en de afwisselende en uitdagende opdrachten maken het voor mij bijzonder om bij EY te werken.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Ik heb binnen EY een breed klantenpakket met zowel winstgeoriënteerde ondernemingen als organisaties in de non-profit sector (onderwijs) en dit maakt het werk voor mij leuk en afwisselend. Binnen de controle interesseer ik mij in het toepassen van nieuwe data-analyse tools welke helpen bij het realiseren van een kwalitatief betere controle.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 29 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Op dit moment ben ik nog niet uitgeleerd binnen de accountancy en heb ik plezier in mijn werk als accountant. Of ik over tien jaar ook nog werkzaam ben als openbaar accountant vind ik echter lastig om te beantwoorden. Ik zal zeker werkzaam blijven in een financiële functie.”