Eed van de week: Jolien Heidinga

Vrijdag 22 oktober legde Jolien Heidinga de beroepseed af. “Het voelt als een kers op de taart.” Jolien werkt bij Heidinga Accountants. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Jolien_Heidinga_600x375.jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Het was voor mij snel duidelijk dat ik de financiële kant op zou gaan. Eerst begon ik met hbo fiscaal recht en economie. Gedurende deze opleiding koos ik voor een minor accountancy. Dit beviel zo goed dat ik nadat ik fiscaal recht had afgerond door ben gegaan met accountancy.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Een heel bijzonder moment. Het voelt toch wel als een kers op de taart na het gehele opleidingstraject wat je achter de rug hebt. Daarnaast is het goed om echt even stil te staan bij de verantwoordelijkheden die je hebt als accountant.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk bij Heidinga Accountants. Een klein kantoor in Ubbena, Drenthe. Dit is het bedrijf dat mijn vader 24 jaar geleden oprichtte en nu samen met een compagnon AA drijft. Mijn functie is relatiebeheerder/assistent accountant. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor een deel van onze klantengroep. Mijn werkzaamheden bestaan uit het samenstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van de bijbehorende aangiftes. Daarnaast ben ik back-up voor de loonadministratie en help ik klanten met diverse formulieren en vragen. Ook verzorg ik binnen ons kantoor de controles op productieverantwoordingen en NOW subsidies.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Naast mijn vader werkt ook mijn zus binnen het bedrijf. Ik vind het bijzonder om in deze setting te werken. Ik krijg vaak de vraag of ik het niet vervelend vind om met mijn familie te werken omdat werk en privé zo niet gescheiden is. Voor mij is dit niet zo, ik vind het juist erg gezellig. Ik was vier toen mijn vader het kantoor begon aan het ouderlijk huis, een verbouwde boerderij in het buitengebied. Inmiddels zijn we drie verbouwingen verder en bestaat het personeelsbestand uit negen personen. Ik ben opgegroeid met het bedrijf en ik zit hier goed op mijn plek.’

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Op dit moment wil ik mij graag verder ontwikkelen in de rol als adviseur. Dus verder kijken dan de cijfers in de jaarrekening.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 28 jaar.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Dat is een lastige vraag. Een grote kans dat ik nog steeds hier op het kantoor werk. Wellicht in een andere rol. Toch wil ik niet uitsluiten dat er iets anders op mijn pad komt waar ik voor ga. Ik denk wel dat ik altijd in een financiële functie zal blijven werken.”