Podcast Vitamine A: De huidige generatie kijkt heel anders naar de wereld

Duurzaamheid maakt het vakgebied van de accountant interessanter. De nieuwe generatie beroepsgenoten heeft een andere visie op de wereld en op de waarde van ondernemingen.

Dat stelt Jochem Bosgraaf, manager bij EY, bestuurslid van NBA Young Profs en ambassadeur van de NBA-community Planet Finance, in deel drie van het Vitamine A-drieluik over duurzaamheid en accountancy. Bosgraaf schreef eerder mee aan de 'Handleiding duurzaamheid: klimaat' van de NBA, die in september 2021 is gepubliceerd.

Duurzaamheid is een topic dat voor de nieuwe generatie in alle opzichten belangrijk is. De visie van de nieuwe generatie accountants op ondernemingen is anders, er wordt gekeken naar waardecreatie en naar verschillende belanghebbenden, aldus Bosgraaf. “Ons blikveld is veel wijder dan het voorheen was.”

Beluister Vitamine A-podcast aflevering #22, laatste deel van een drieluik over duurzaamheid.

Drieluik

In de twee eerdere afleveringen van het drieluik over duurzaamheid sprak host Sven Budding achtereenvolgens met Diane Zandee (cfo Trunkrs) en David Boekel (manager impact reporting RSM Accountants). Het drieluik sluit aan bij de Week van de Circulaire Economie, die van 7-12 februari werd georganiseerd.

Beluister Vitamine A

Vitamine A, de podcast voor accountants, is te beluisteren via Apple Podcast en Spotify. Alle afleveringen zijn daarnaast terug te vinden op Accountant.nl.