Eed van de week: Kevin van Gompel

Vrijdag 13 mei legde Kevin van Gompel de beroepseed af. “De beroepseed is een goede stok achter de deur om op terug te vallen in lastige situaties.” Kevin werkt bij DAF Trucks. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

Kevin van Gompel (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Toen ik op de basisschool zat, vroeg ik op een bepaald moment aan mijn ouders wat voor werk één van mijn ooms deed. Het antwoord op die vraag was dat mijn oom registeraccountant is. Vanaf dat moment zei ik altijd dat ik ook registeraccountant wilde worden, ondanks dat ik nog geen idee had wat een registeraccountant daadwerkelijk doet. Gedurende het vervolg van mijn schoolcarrière kwam ik steeds meer te weten over de werkzaamheden van een registeraccountant en bleek ook dat ik interesse had in vakken zoals economie en m&o. Na de middelbare school maakte ik bewuste studiekeuzes om uiteindelijk registeraccountant te kunnen worden.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Voorafgaand aan het afleggen van de eed voelde het voor mij meer als een soort formele verplichting om als registeraccountant te kunnen worden ingeschreven. Tijdens het afleggen van de eed, en de ceremonie daaromheen, kwam ik tot de conclusie dat de eed toch meer impact op mezelf had dan ik had verwacht. Ik denk dat de beroepseed een goede stok achter de deur is om op terug te vallen in lastige situaties.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk bij DAF Trucks in Eindhoven als assistant-controller IT.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“DAF is natuurlijk een erg grote organisatie, maar je wordt niet als nummertje behandeld. Daarnaast merk je binnen DAF dat, ondanks het geen familiebedrijf meer is, de invloeden daarvan nog aanwezig zijn. De Brabantse gezelligheid is daarvan uiteraard de belangrijkste.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Ik vind het vooral interessant om de organisatie/afdeling waar ik werk meer in control te brengen. Dat zit deels in het voorstellen/doorvoeren van verbeteringen in de AO/IB, maar ook in het waarborgen van het naleven van de afgesproken procedures en werkwijzen. Daarnaast is het verder automatiseren van periodieke taken/werkzaamheden een thema waarin ik ben geïnteresseerd.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 28 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik ben pas recentelijk gestart bij DAF, maar ik verwacht wel dat ik hier over tien jaar nog steeds werk. Het lijkt me interessant om in de toekomst meer richting de product development-afdeling, en dan specifiek de motorenontwikkeling, door te groeien als controller. Ook is de interne audit binnen DAF zeker nog een mogelijkheid.”