Eed van de Week: Diem M Nguyen

Vrijdag 17 juni legde Diem Mi Nguyen de beroepseed af. “Een heel bijzonder moment waarnaar ik de afgelopen jaren toe werkte.” Diem Mi werkt bij PwC. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Diem Mi Nguyen (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Tijdens mijn hbo-opleiding, International Business & Management Studies (IBMS), lagen alle financiële-gerelateerde vakken mij wel. Een docent stelde voor om accountant te worden, omdat er veel doorgroeimogelijkheden zijn. Toen had ik geen idee wat een accountant deed en ben ik mij erin gaan verdiepen. Veel mensen denken dat het saai is en dat je de hele dag met cijfertjes bezig bent maar dat is niet helemaal waar. Het is heel dynamisch en je kijkt achter de schermen bij een organisatie. Dit houdt tegelijkertijd in dat er ook veel niet-financiële dingen bij komen kijken. Daarnaast wilde ik niet elke dag dezelfde vier muren zien en als accountant reis je vaak naar klanten toe en werk je ook steeds in andere teams.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het is de laatste stap in het opleidingstraject tot registeraccountant, dus het was een heel bijzonder moment waarnaar ik de afgelopen jaren toe heb gewerkt.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk bij PwC in Amsterdam als senior associate 2.1.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Het mooiste aan PwC is toch wel de diversiteit en inclusiviteit. Met name kantoor Amsterdam waar ik werkzaam ben, is het een vrij informele organisatie waar iedereen echt zichzelf kan zijn.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Ik heb een breed klantenpakket met zowel nationale als internationale klanten in diverse industrieën. In het verleden werd mij regelmatig gevraagd of ik in een bepaalde typologie wilde specialiseren, maar die behoefte heb ik (nog) niet. Wat ik heel leuk vind aan dit beroep is juist verschillende type organisaties zien. Thema’s die ik heel erg interessant vind zijn ESG, fraude en cultuur.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben dertig jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Waarschijnlijk werk ik over tien jaar nog steeds als accountant maar in welke rol dat zal zijn, is nog maar de vraag.”