Eed van de week: Lucia Riemersma-Oldenbandringh

Vrijdag 3 september legde Lucia Riemersma-Oldenbandringh de beroepseed af. Van harte gefeliciteerd! Lucia werkt bij de Jong & Laan als adviseur mkb. “Over tien jaar zie ik mezelf als vertrouwd adviseur van een mooie groep klanten in het midden- en kleinbedrijf.” In de Eed van de week stelt Lucia zich voor.

Lucia Riemersma_template_600x375.jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden?

“Heel lang wist ik niet wat ik wilde worden. Ik vind namelijk heel veel dingen leuk. Door mijn twijfels ben ik van de TL naar de havo gegaan. Op de havo was ik erg goed in financiële vakken. Bij mijn ouders op de boerderij kwam jaarlijks een accountant langs om de jaarrekening te bespreken. Ik dacht destijds dat deze accountant van boerderij naar boerderij reed om boeren te ondersteunen bij het maken van (financiële) keuzes. De combinatie van met mensen en cijfers werken sprak mij heel erg aan. Tijdens mijn hbo-opleiding heb ik af en toe getwijfeld. Meerdere meeloopdagen bij accountantskantoren hebben mij definitief doen besluiten om accountant te worden.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het afleggen van de beroepseed is voor mij het sluitstuk van mijn studie en het startpunt van mijn carrière als accountant.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“De eerste vier jaren van mijn carrière werkte ik bij BDO. Een kleine twee jaar geleden maakte ik de overstap naar de Jong & Laan. Als adviseur mkb heb ik het hier erg naar mijn zin. Mijn werkzaamheden bestaan uit het samenstellen van jaarrekeningen, het begeleiden en coachen van collega’s en het fungeren als vraagbaak voor klanten.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Bij de Jong & Laan kan ik mezelf zijn. Ik kan mijn werkzaamheden zelf sturen om te zorgen dat ik doe wat ik leuk vind. Ik mag mezelf uitdagen en werkzaamheden buiten mijn comfortzone uitvoeren.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Dat mijn werk heel veelzijdig is spreekt mij erg aan. Hierom heb ik geen specialisatie. Mijn interesses zijn ruim. Ik krijg veel energie van het helpen van collega’s en klanten zodat zij zich snel ontwikkelen. Hiernaast heb ik veel interesse voor het speelveld tussen kwaliteit en commercie.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 28 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

Over tien jaar zie ik mezelf als tekenend accountant en vertrouwd adviseur van een mooie groep klanten in het midden- en kleinbedrijf. Deze klanten bedien ik samen met een kundig en gezellig team. Ik leid collega’s op om het beste uit hunzelf te halen en zorg ervoor dat iedereen binnen ons team op de juiste plek zit. Hiernaast hoop ik genoeg tijd over te houden voor mijn hobby’s: afspreken met vrienden, koken en reizen.”