Vitamine A: Vrouwelijk leiderschap in de accountancy

Vrouwelijk leiderschap heeft iets dienends in zich en kijkt meer naar het grote geheel en de omgeving. Mannen zijn meer vanuit het hoofd werkzaam en vrouwen meer vanuit het hart, al is er een verschuiving merkbaar. Dat werd gesteld in een nieuwe aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants. Beluister de nieuwe aflevering.

Dat werd gesteld in een nieuwe aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants. Host Sven Budding praat over vrouwelijk leiderschap binnen het accountantsberoep met Monika Bankert (bestuurslid NBA), Martine Cranendonk (zelfstandig professional) en Claudia Koppen-Van Rouwendaal (Infomedics). Alle drie zijn zij ambassadeur van de community Women Leadership van de NBA.

Waarom is er behoefte aan vrouwelijk leiderschap? Wat is het eigenlijk en hoe staat het ervoor in de accountancy? Ongeveer een kwart van de accountants in Nederland is inmiddels vrouw. “De toegevoegde waarde van een accountant zit in het leveren van kwaliteit en of dat nu een man of een vrouw is, maakt verder niet uit.” 

Tweeluik

De podcast over vrouwelijk leiderschap is het eerste deel van een tweeluik. Deel twee verschijnt over twee weken. De Vitamine A-podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast en Spotify. Alle afleveringen zijn daarnaast terug te vinden via de website van Accountant.nl