Dilemma van de week: Springen of duiken

Een bekende influencer is opdrachtgever bij uw accountantskantoor. Deze klant heeft de laatste maanden veel minder werk en heeft dus erg veel tijd om zich bezig te houden met een nieuwe hobby: een nieuw paard.

paard-600x375.jpgToch heeft u deze opdrachtgever de afgelopen maanden een aantal keren als presentator op de televisie gezien. Dit heeft geen zichtbare omzet opgeleverd. Uit navraag blijkt dat de persoon in kwestie een afspraak heeft gemaakt met de zenderbaas. Het paard mag ‘gebruikt’ worden en daarom zal de influencer voorlopig geen vergoedingen ontvangen voor het programma. Het is een win-win. Als de belastingdienst ook nog uit deze ruif zou eten, dan was het berijden van een dergelijk toppaard niet mogelijk geweest.

De influencer beweert dat alles juridisch heel goed is geregeld door de topadvocaten van de zenderbaas en is niet van plan om een andere regeling te treffen met de zenderbaas.

Wat doet u?

  1. U verbreekt het contact met de klant
  2. U doet een melding bij de belastingdienst
  3. U wijst op de mogelijke kostbare consequenties van deze constructie en drukt de opdrachtgever op het hart toch op zoek te gaan naar een andere regeling
  4. U doet iets anders…