Dilemma van de week: Feestelijk voor bedanken

Stel: u bent zo’n drie jaar geleden gestart met uw baan als junior manager. U houdt van uw werk en kunt het goed vinden met uw collega's. Voor de COVID-19 pandemie troffen jullie elkaar vaak buiten het werk om wat te drinken of een hapje te eten. Een van uw collega’s heeft u zelfs uitgenodigd voor een verjaardagsfeest thuis!

kleuren-balonnen-600x375.jpgDe lockdown ten gevolgen van het coronavirus was een moeilijke periode voor het bedrijf. Maar binnenkort zit de strenge lockdown er weer op en kan er op rotatie weer op kantoor gewerkt kan worden.

Op social media ontdekt u tot uw verbazing dat de bevriende collega veel foto's heeft gepost van borrels en diners bij mensen in huis waaronder onlangs met het Eurovisie Songfestival. Social distancing werd hierbij duidelijk niet in acht genomen. U vindt dit allemaal behoorlijk verontrustend.

U belt uw collega op om uitleg te vragen. Helaas heeft diegene geen begrip voor uw zorgen. De collega zegt: “Ik ken die mensen al heel lang, het gaat goed met ze: iedereen is gezond. Ik ben bovendien straks maar twee keer per week op kantoor en nooit op hetzelfde tijdstip als jij, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Je gaat hier toch geen ophef over maken? Ik dacht dat we vrienden waren…"

Wat doet u?

  1. Ik bel mijn leidinggevende om mijn zorgen over mijn collega uit te leggen. Het is mijn plicht om dit te melden.
  2. Berichten op social media zijn alleen bedoeld voor vrienden, maar ik laat mijn leidinggevende weten het niet te zien zitten om naar kantoor te komen.
  3. Ik zeg tegen mijn collega dat ik het onverantwoord vind, maar laat het er verder bij en ga toch op kantoor werken.
  4. Ik doe iets anders, namelijk...