Eed van de week: Maartje Scheerhoorn

Vrijdag 4 juni legde Maartje Scheerhoorn de beroepseed af. “Een mooi moment om te vieren.” Maartje werkt bij Deloitte. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Maartje Scheerhoorn (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Tijdens mijn bachelor bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg werd ik lid van de studievereniging Asset Accounting & Finance. Ik meldde me aan voor allerlei evenementen om een kijkje in de keuken te nemen bij accountantskantoren. Dit beviel me vooral heel erg door de combinatie van het cijfermatige maar ook het werken in teams en met klanten. Na de inhouse-dag bij Deloitte was ik zo enthousiast dat ik besloot om accountant te worden.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Een hele mooie afronding van een lange periode aan studeren! Doordat er vanwege corona geen diploma-uitreikingen plaatsvinden, is er op deze manier toch nog een moment om dit te vieren, tegelijk met het afleggen van de eed.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk bij Deloitte in Eindhoven op de PCAOB & Listed-afdeling als junior manager.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Het teamgevoel en de mensen! We hebben een community van ongeveer zestig mensen, waardoor je iedereen persoonlijk kent en dus ook een goede band opbouwt.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waar je je bijzonder in interesseert?

“Ik werk op de PCAOB & Listed-afdeling, dus mijn klanten zijn voornamelijk grote internationale en beursgenoteerde ondernemingen. Dit is ook wat mij het meest interesseert.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 27 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Dat vind ik lastig te zeggen. Tot nu toe heb ik het nog erg naar mijn zin in de auditpraktijk en bij Deloitte leer ik elke dag weer nieuwe dingen. Zolang ik nog kan blijven leren en groeien, als persoon en als accountant, blijf ik lekker op mijn plekje.”