Eed van de week: Rick van der Leest

Vrijdag 15 oktober legde Rick van der Leest de beroepseed af. “Een mooie afsluiting van een hectische periode.” Ruud werkt bij Blue Accountants | Adviseurs. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

Rick van der Leest (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Omdat ik op de middelbare school eigenlijk nog geen idee had van wat ik daadwerkelijk wilde doen, startte ik vrij breed georiënteerd met de hbo-opleiding Management Economie en Recht. Na afronding van deze opleiding ben ik bij mezelf te rade gegaan wat ik nu eigenlijk wilde met mijn carrière. Door de brede oriëntatie van de vooropleiding had ik het gevoel dat ik van alles een beetje wist, in tegenstelling tot van één discipline een heleboel.

Wat ik wel wist, is dat ik graag wilde gaan werken en dat ik verder wilde in de economische richting. Tot slot vond ik het belangrijk dat ik mezelf kon blijven ontwikkelen en specialiseren door een werk-leer traject.

Al deze zaken vond ik bij een lokaal accountantskantoor, waar ik de kans kreeg om naast het werk de opleiding accountancy te volgen. Na er enkele jaren te hebben gewerkt, en ik steeds meer een adviserende rol richting klanten kreeg, wist ik het zeker: Ik wil graag accountant worden.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Dat voelde - en voelt nog steeds - als een mooie afsluiting van een hectische periode. Een periode waarin ik menig avond opofferde om te blokken voor examens of om ellenlange verslagen te schrijven. Ik voel me bevoorrecht dat ik onderdeel mag uitmaken van het accountantsgilde.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk al bijna 12,5 jaar voor dezelfde organisatie, genaamd Blue Accountants | Adviseurs. Sinds twee jaar vervul ik daar de functie van teamleider/relatiebeheerder.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Allereerst uiteraard de leuke collega’s en de vennoot bij wie ik “groot ben geworden”. Daarnaast heb ik het geluk gehad dat ik een ontzettend leuke en leerzame klantenportefeuille mag bedienen.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waar je je bijzonder in interesseert?

“Mijn klantenportefeuille bestaat uit zeer diverse ondernemingen uit met name het midden en klein bedrijf. Mijn interesse ligt voornamelijk in de adviesrol die je als accountant mag vervullen richting zowel klanten als collega’s.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben inmiddels 35 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Dan werk ik hopelijk nog steeds als accountant voor mooie en uitdagende mkb-klanten!”