Eed van de week: Max Siem-a-Joe

Kort geleden legde ook Max Siem-a-Joe de beroepseed af. Van harte! Bij hotelketen citizenM houdt hij zich bezig met de finance transformatie. “Het is erg leuk om de schakel tussen de afdelingen, management en andere stakeholders te zijn.”

max-siem-a-joe_nieuws_600x374.jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

Mijn ouders zijn ondernemers en zij worden geholpen door accountants, zowel in de cijfers als in de bedrijfsvoering. Ik vond het altijd leuk om aan de zijlijn mee te kijken. Bovendien is mijn oom accountant: hij wekte van jongs af aan mijn interesse met verhalen over zijn werk. Hij tipte dat je in accountancy veel kennis kunt opdoen en mee kan kijken in de keuken van verschillende bedrijven. Zijn motto is: “Kennis is macht.” Dat klinkt misschien negatief, maar hoe meer je weet, hoe meer je kunt bereiken.

Mijn studie startte ik met bedrijfseconomie waarop ik switchte naar accountancy en solliciteerde bij Deloitte. Daar ligt mijn basis, ik heb er tien jaar met veel plezier gewerkt en de fijne kneepjes van het vak geleerd.

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

Het was een bijzonder moment om dit traject op deze manier af te sluiten. Het was een zeer intensieve tijd met momenten waarop dit onhaalbaar leek, maar het harde werk loont uiteindelijk. Het voelt als een mijlpaal en het is fijn om hierbij stil te staan samen met beroepsgenoten.

Wat is je werk en wat is je functie daar?

Ik was tien jaar werkzaam in de corporate auditpraktijk en mkb-samenstelpraktijk. Nu werk ik bij citizenM hotels als manager internal controls & accounting. Mijn focus ligt op financial reporting en het adviseren van de afdelingen en management rondom het implementeren van internal controls.

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

De dynamiek van een snel veranderende organisatie waarbij de finance transformatie in rap tempo wordt doorgevoerd. Denk aan insourcing van accountingactiviteiten, automatisering en digitalisering om gereed te zijn voor de dag van morgen. citizenM geeft me veel vrijheid initiatieven te ontplooien en uit te voeren. Daarbij is het erg leuk om de schakel tussen de afdelingen, management en andere stakeholders te zijn.

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waar je je bijzonder in interesseert?

Hetgeen mij bijzonder interesseert is de samenhang tussen internal controls, soft controls en agile manier van werken en wat de impact is op de organisatie, controls en de processen.

Wat is je leeftijd?

Ik ben 35 jaar, de tijd vliegt.

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

Goede vraag, over tien jaar zie ik mezelf op een plek waar ik een bijdrage kan leveren aan verandering en ontwikkeling van anderen in mijn vakgebied en werken met multidisciplinaire teams of bedrijven aan complexe vraagstukken. Het zou ook zomaar kunnen dat ik dan iets totaal anders doe zoals coach, docent of cfo? De tijd zal het leren…