Deadline afstuderen onder oude eindtermen

Vanaf 1 september 2021 is het in principe niet meer mogelijk om de praktijkopleiding onder de oude eindtermen af te ronden. Mocht je vanwege de coronapandemie de deadline om af te studeren voor 1 september 2021 niet halen, dan kun je in aanmerking komen voor verlenging.

Je moet dan voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De pandemie is aantoonbaar oorzaak van de uitloop van jouw - aanvankelijk reële - planning.
  • Je bent uiterlijk op 1 juni 2020 gestart met het derde jaar van de praktijkopleiding.
  • Vanwege de gevolgen van de pandemie, kun je het derde jaar niet eerder dan 1 juni 2021 afronden.
  • De vertraging is het gevolg van niet uitgevoerde of uitgestelde opdrachten. Je hebt niet de gelegenheid gehad de opdrachten te vervangen.
  • Je hebt als gevolg van ziekte van jezelf, van je partner of eerstegraads familielid tijdelijk niet aan de praktijkopleiding deel kunnen nemen.

Denk je hiervoor in aanmerking te komen, neem dan contact op met je stagebureau. Je stagebureau kan namens jou gemotiveerd een aanvraag doen bij de Raad voor de praktijkopleidingen (RPO) om voor deze hardheidsclausule in aanmerking te komen. RPO beoordeelt iedere individuele aanvraag. Als de hardheidsclausule op jou van toepassing wordt verklaard, word je op een lijst geplaatst, die door de RPO op 8 juni 2021 wordt vastgesteld. Aanvullingen of wijzigingen zijn daarna niet meer mogelijk.

Let op: voor trainees die zakken voor hun examen en daardoor de deadline niet halen, moeten overstappen naar de vernieuwde praktijkopleiding met de daarbij behorende verplichtingen.