Vitamine A: ‘Als mkb-accountant nu ook maatschappelijk werker’

In het kader van Springlevend, de jubileumviering van de NBA, spreekt Vitamine A-host Sven Budding met Steef Visser over de accountant in de mkb-praktijk, zeker in coronatijd een uitdagende rol.

Steef Visser, voorzitter van de commissie MKB van de NBA en partner bij Visser & Visser, is een van de sprekers tijdens het webinar 'MKB: Balanceren & Laveren', dat op 11 november wordt gehouden. "Als er één onderdeel van de economie wordt getroffen is dat wel het mkb", zegt hij over de coronacrisis.

Accountants moeten ondernemers helpen te zoeken naar manieren om door de crisis te komen. Maar ze moeten ook oog hebben voor de regelgeving om botsingen te voorkomen. Visser voelt zich momenteel vooral een "maatschappelijk werker", die veel probleemverhalen hoort van zijn mkb-klanten. Lichtpuntjes zijn er gelukkig ook, "maar je moet wel anders denken".

Het online webinar 'MKB: Balanceren & Laveren' werd gehouden op 11 november, van 16.00-17.15 uur. Gespreksleider was Simone van Trier. Meer informatie is te vinden via nba.nl/springlevend.

Luister en abonneer je op de podcast Vitamine A, bij Spotify of Apple Podcasts. Maak het jezelf makkelijk en mis geen aflevering!