'Het levende bewijs van een springlevend beroep'

“Er is heel veel gebeurd sinds vorige week vrijdag”, vertelt Joris Ebbers glunderend. Op het kantoor van de NBA kreeg hij op vrijdag 20 november uit handen van NBA-bestuurslid Ronald van Rijswijk de trofee uitgereikt. Een week eerder won hij de NBA-quiz De Slimste Accountant.

"Ik heb heel veel e-mails, appjes en telefoontjes gehad. Maar het legt ook druk, want mijn collega's bij Deloitte verwachten nu heel wat van me", zei de nog jonge Ebbers, die in het derde jaar van de Praktijkopleiding zit. "Nu hoop ik dat de volgende quiz pas over 125 jaar is, dan blijf ik nog heel lang de slimste."

Van Rijswijk benadrukte hoe ongelooflijk knap hij het vindt dat Ebbers heeft gewonnen. Hij verklapt dat hij zelf ook heeft meegedaan maar ver in de achterhoede van een voorronde is blijven steken. Hij is blij dat de quiz gewonnen is door een jonge accountant: "Dit bewijst dat ons beroep springlevend is, mensen als Joris laten ons zien hoe de toekomst van het beroep er uit ziet. Gepassioneerd over het beroep en niet bang om te laten zien wat je kan. De quiz was onderdeel van de jubileumviering, maar wat mij betreft zijn de volgende 125 jaar nu al heel goed gestart."

 

joris-ebbers-600x375.jpg

Op de foto zien we Ronald van Rijswijk (l), Joris Ebbers met zijn trotse vader, die was meegereisd om zijn zoon gehuldigd te zien worden.