Dilemma van de week: Afblazen of uitblazen?

U werkt al een lange tijd als cfo bij een populair bedrijf wat design producten maakt voor in en om het huis. Ook bent u onlangs ouder geworden van uw eerste kind. De zaken gaan erg goed en er is sprake van een sterk team.  

Bij uw aantreden was de organisatie in ontwikkeling en u heeft een stevig bijdrage geleverd aan het professionaliseren van de bedrijfsvoering, van een sterke oriëntatie op finance naar een duidelijke focus op het verhogen van de reputatiewaarde, aansturing en vernieuwing.  Die inzet heeft zich uitbetaald in een meer dan riante beloning. U bent blij met  alle ervaring die u heeft opgedaan maar merkt dat de cfo- functie zich heeft ontwikkeld tot een positie die niet meer bij u past. Nu alles op orde is, is de organisatie eigenlijk ook niet zo dusdanig complex dat er een cfo nodig is. Wat doet u?

  1. U grijpt het nieuwe PE-model aan om goed na te denken over de toekomst, de eigen beroepsontwikkeling en wat nodig is om de volgende stap te kunnen nemen in uw carrière.
  2. Gezien uw privé situatie kunt u het zich niet permitteren om zakelijk in een onrustig vaarwater te komen: u blijft lekker zitten waar u zit en wacht een rustigere fase af
  3. U heft uw eigen functie op en neemt een sabbatical
  4. Anders, namelijk....

Download de dilemmapp en vul uw keuze in. Zo ziet u ook wat anderen invulden.