MKB-bundel 2020 online beschikbaar

De MKB-bundel 2020 is vanaf nu te downloaden als PDF. In deze uitgave is de regelgeving voor de samenstellingspraktijk voor 2020 op een rij gezet.

De MKB-bundel is niet als hard copy beschikbaar.

In deze editie is de nieuwe tekst van de VGBA en de bijbehorende toelichting opgenomen. Een belangrijke wijziging is de verplichting tot collegiaal overleg. Het bieden van goede ondersteuning aan en het integer en professioneel handelen van cliënten zijn belangrijke fundamenten voor het vertrouwen in de mkb-accountant. Een mkb-accountant kan zijn of haar werk alleen goed doen, als hij op de hoogte is van alle informatie die hiervoor van belang is. Het collegiaal overleg tussen voorgaande en opvolgende accountant draagt hieraan bij. Bovendien krijg de opvolgende accountant op deze manier informatie over de integriteit van de klant. Hierdoor wordt mogelijke fraude tegengegaan.

Omdat voor veel kantoren in de samenstellingspraktijk nog de oude Nadere voorschriften PE 2018 gelden, is deze alleen opgenomen in de bundel 2020. Als de nieuwe Nadere voorschriften PE 2019 toch op u van toepassing is, ga dan naar nba.nl/NVPE2019. Hier vindt u alle informatie over de nieuwe PE-regelgeving. Vanaf 2021 moeten alle accountants voldoen aan de NVPE 2019.

Aan het overzicht van de NBA Handreikingen is ook NBA Alert 42 opgenomen. Deze NBA Alert ondersteunt u bij uw werk gedurende de coronapandemie.