‘Digitaal ondernemen voor mkb-accountants’ succesvolle pilot bij de kring Limburg

Omarm jij als mkb-accountant al de kansen die digitalisering biedt? Uit onderzoek van de NBA-community Accounttech in juni van dit jaar blijkt dat dit voor veel mkb-accountants nog niet opgaat.

Uit andere onderzoeken blijkt dat digitalisering binnen het gehele mkb achterblijft. Om hier verbetering in aan te brengen en de rol van accountant als adviseur voor het mkb te verbeteren, werken de Kamer van Koophandel en de NBA samen in het organiseren van workshops 'Digitaal ondernemen voor mkb-accountants'.

Door middel van holografische presentaties kunnen mkb-accountants kennis en praktische tips krijgen van collega mkb-accountants die voorop lopen op het gebied van digitalisering. Ook komen een ethisch hacker, Femke van Hogema (auteur: 'word een winstadviseur') en Steven van Belleghem (auteur: 'de klant van de toekomst') aan het woord.

Eerste workshop

Op maandagavond 18 november was de eerste workshop 'Digitaal ondernemen voor mkb-accountants' bij de Kring Limburg. Dat het onderwerp op belangstelling mocht rekenen bleek uit de hoge opkomst, die 20% hoger was dan bij eerdere kringvergaderingen. Elke holografische presentatie werd gevolgd door een workshop, tafeldiscussies en een shortlist van praktische tips waar elke mkb-accountant mee aan de slag kan gaan.

Hiervoor lag de 'Digitaal innoveren canvas' klaar. Zo daagde Femke Hogema de aanwezigen uit om via een stappenplan van producten naar oplossingen te gaan. Lars Cramer (Phidra accountants), Tim Hoogveld (den Hartog en Hoogveld) en Louis van Garderen (Joinson & Spice) spraken over de software straat in werking, de financiële dienstverlener van de toekomst én de kansen van sectorfocus. De ethisch hacker gaf praktische tips voor het kantoor zelf en haar klanten op het gebied van cybersecurity. Alle deelnemers kregen de volgende dag een digitale goodiebag met de presentaties en praktische links.

Aanrader

De bestuursleden van de Kring Limburg beoordeelden de bijeenkomst met een dikke acht en een dikke negen: 'een echte aanrader voor alle mkb-accountants.'

In 2020 worden de workshops dan ook verder uitgerold, vooral via de afdelingen en kringen. Dus, houd de agenda voor 2020 in de gaten. Of meld je aan als deelnemer of geïnteresseerde bij de NBA-community Accounttech, waardoor je niets hoeft te missen van de activiteiten en werkgroepen. Meld je aan bij de NBA-community Accounttech op LinkedIn.

Foto impressie