NBA Open in volle gang

De eerste serie ‘NBA cafés’ in Amsterdam, Rotterdam, Haaren en Kapellerput zijn geweest en de komende weken vinden er nog meer plaats. De workshop mindfulness wordt wegens succes herhaald en er staan nog veel afwisselende evenementen op de agenda. Het gesprek met leden komt goed op gang.

Tijdens de campagne NBA Open wil de beroepsorganisatie het gesprek aangaan met haar leden: hoe gaat het met ze, wat houdt hen bezig en wat kan de NBA doen om accountants succesvol te laten zijn in de uitoefening van hun beroep.

Persoonlijke ervaringen delen

De bezoekers van evenementen tonen waardering voor het idee van de NBA Open-sessies en de mogelijkheid om zich eens in een andere setting dan een ledenvergadering of afdelingsbijeenkomst uit te spreken over hun beroepsorganisatie. "De NBA, dat zijn wij." De wat compacte opzet, met een beperkt aantal deelnemers, geeft de ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen. Dat gebeurt onder andere aan de hand van kaarten met stellingen en vragen.

Toekomstbestendige organisatie

Directeur Harm Mannak is positief over de eerste bijeenkomsten: “De NBA is blij met de inbreng en de opkomst van de eerste NBA Open-evenementen en is hoopvol dat zo veel leden hun betrokkenheid bij het vak tonen. Alle inbreng lijkt zeer waardevol. De NBA luistert en verzamelt alle input nauwkeurig, zodat we straks samen richting kunnen geven aan een toekomstbestendige organisatie.”

Creatieve conferentie op 17 juni

De input van leden, die zij tijdens de evenementen maar ook online geven, wordt gebundeld en besproken op de creatieve conferentie op 17 juni, voorafgaand aan de algemene ledenvergadering.

Online reacties

Van sommige leden is de input online te lezen, zoals de blog van Coen Reinders en de ervaring van Jos van Huut. Op nba.nl/open staan ook verslagen van de afgelopen events. Bekijk ook de sfeerimpressie van één minuut.

Over NBA Open

De campagne NBA Open is in het leven geroepen na de Ledenvergadering van 17 december 2018, toen de leden groen licht gaven voor een verdere uitwerking van de NBA-governance-voorstellen. De NBA moet een beroepsorganisatie worden voor en door leden, waarbij leiderschap, daadkracht en vernieuwing moet leiden tot blijvende maatschappelijke relevantie.

Lees ook: ‘NBA Open: ‘Doe wat als je ontevreden bent’’ (accountant.nl)

Evenement bezoeken? Kijk in het overzicht op nba.nl/open voor een aansprekend evenement in de buurt.